Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ГОЛОВНА
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ДІЯЛЬНІСТЬ
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

Обласний конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області


 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ  РАДИ

 

від   10 березня 2016 року  №37

м. Тернопіль

 

Про проведення у 2016 році обласного конкурсу

проектів розвитку місцевого самоврядування

в Тернопільській області

 

Відповідно до пункту 4.1 положення про обласний конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області, затвердженого рішенням Тернопільської обласної ради від 15 березня 2014 року № 1602 “Про затвердження програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014-2018 роки” (зі змінами, внесеними рішеннями Тернопільської обласної ради від 14 листопада 2014 року № 1812, від 9 квітня 2015 року № 1903, від 3 березня 2016 року № 132):

 

1. Затвердити рішення ради обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області від 28 січня 2016 року (протокол № 5 від 28 січня 2016 року) про проведення у 2016 році обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування (далі –конкурс).

2. Взяти до відома, що:

2.1. Учасниками конкурсу є сільські ради (крім рад з об’єднаними територіальними громадами), селищні та міські ради (крім рад з об’єднаними територіальними громадами), місцеві ради з об’єднаними територіальними громадами, міські ради обласного значення та районні ради Тернопільської області, які в установленому порядку зареєстрували попередньо схвалений рішенням ради проект розвитку відповідної адміністративно - територіальної одиниці з наступних напрямків:

2.1.1. Заходи, пов’язані з охороною навколишнього середовища, підвищенням безпеки життя, зменшенням ризику виникнення природних та техногенних катастроф на території адміністративно-територіальної одиниці.

2.1.2. Впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах соціальної та житлово-комунальної сфери.

2.1.3. Ремонт (реконструкція) та облаштування об’єктів соціально-культурного призначення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, туристичної інфраструктури.

2.1.4. Реконструкція, модернізація, забезпечення належного стану вуличного освітлення.

2.1.5. Будівництво (реконструкція) системи водопостачання та водовідведення в населених пунктах.

2.1.6. Розроблення та вдосконалення системи планування, забудови і благоустрою населених пунктів.

2.1.7. Сприяння організації будинків сімейного типу.

2.1.8. Збереження історико-культурної спадщини.

2.1.9. Організація ефективної системи надання послуг населенню, в тому числі, адміністративних.

2.1.10. Розвиток ефективних механізмів управління з удосконаленням процедури прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

2.1.11. Розроблення та реалізація інвестиційної політики відповідних територій, підтримка економічних проектів територіальних громад.

2.1.12. Впровадження механізмів ефективного використання фінансових, земельних, майнових та інших ресурсів місцевого самоврядування.

2.1.13. Розроблення пропозицій щодо реформування системи охорони здоров'я, освіти та соціального забезпечення.

2.1.14. Освітнє, наукове та інформаційне забезпечення розвитку місцевого самоврядування.

2.2. Органи місцевого самоврядування - претенденти на участь у конкурсі - подають на адресу дирекції конкурсу (Тернопільська обласна рада, 46021, м. Тернопіль, вул. М. Грушевського,8):

-       заяву на участь у конкурсі;

-       оригінал, копію проекту та електронну версію проекту;

-       копію рішення відповідної ради щодо схвалення проекту та його подання на конкурс.

2.3. Реєстрація проектів проводиться щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів, з 08-00 до 17-15 год., п`ятниця до 16-00 год. Останній термін подання проектів – 15червня 2016 року до 17-15 год.

3. Відділу прес-служби виконавчого апарату Тернопільської обласної ради забезпечити відповідне оприлюднення інформації про оголошення у 2016 році обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області.

4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови Тернопільської обласної ради-голову ради обласного конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області   Деревляного В.Т.

  

Голова Тернопільської обласної ради В.В. ОВЧАРУК

 

Рішення №132 Про внесення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 15 березня 2014 року № 1602 “Про затвердження програми розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014 - 2018 роки”

 

Положення про обласний конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування

 

Методичні рекомендації щодо підготовки проектів розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області