Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ГОЛОВНА
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ДІЯЛЬНІСТЬ
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

Інформація щодо процедури нарахування плати за оренду майна

спільної власності територіальних громад області

 

Розмір плати за оренду обласного комунального майна визначається відповідно до Положення про оренду майна, яке належить до  спільної власності територіальних громад області, затвердженого рішенням обласної ради від 05.12.2008 №1045, яке розроблено згідно із Законом України «Про оренду державного та комунального майна» та по аналогії з Методикою  розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 №786.

Відповідно до п.2 ст.19 Закону Методика розрахунку орендної плати   та пропорції її розподілу між відповідним бюджетом, орендодавцем і   балансоутримувачем визначаються  органами,  уповноваженими  органами  місцевого самоврядування (для об'єктів, що перебувають у комунальній власності) на тих самих методологічних засадах, як і для об’єктів, що перебувають у державній власності.

Відповідно до вказаного Положення, розмір орендної плати встановлюється договором оренди між орендодавцем та орендарем і визначається на основі ринкової вартості майна, визначеної шляхом проведення незалежної оцінки, та в залежності від цільового використання майна.

Розмір річної орендної плати за нерухоме майно визначається за формулою:

Опл = Вп х Сор, де

Вп – вартість об’єкта оренди, визначена шляхом проведення незалежної оцінки, грн.;

Сор – орендна ставка.

Розмір місячної орендної плати за перший місяць після укладення договору оренди чи перегляду розміру орендної плати розраховується за формулою:

Опл.міс=Опл/12 х Іп.р.х Ім , де

Опл – річна орендна плата, грн.;

Іп.р. – індекс інфляції за період з дати проведення незалежної оцінки до дати укладення договору оренди або перегляду розміру орендної плати;

Ім – індекс інфляції за перший місяць оренди.

Ставки орендної плати визначені Додатком 1 до даного Положення. При цьому зазначені орендні ставки є мінімальними і можуть бути збільшені за згодою сторін.

Орендна плата нараховується без ПДВ, який нараховується відповідно чинного законодавства.

Крім того, орендар сплачує за окремою угодою плату за відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого майна та надання комунальних послуг (опалення, електроенергія, водопостачання, охорона тощо).