Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

24.02.2020

На базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся практикум для практичних психологів закладів дошкільної освіти на тему «Розвиток творчих здібностей у дошкільників»

http://www.ippo.edu.te.ua/  
На базі ТОКІППО для практичних психологів закладів дошкільної освіти відбувся практикум на тему «Розвиток творчих здібностей у дошкільників», метою якого було розкрити основні характеристики творчих здібностей дитини, психолого-педагогічні умови, що сприяють розвитку та формуванню здібностей дошкільників; визначити риси творчої особистості та умови, що заважають виявленню творчих здібностей; засвоїти основні методи та прийоми роботи практичного психолога з розвитку творчого потенціалу дошкільника; сформувати навички розвитку креативних і комунікативних здібностей.
На практикумі розглядались питання щодо особливостей творчих здібностей у дошкільника (О.І.Пуйо, викладач кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО); умови успішного розвитку творчої особистості дошкільника в ЗДО та сім’ї (Кавецький В.Є., доцент, в. о. завідувача кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, канд. пед. наук ); вплив творчої діяльності вихователя на розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку, основні напрями творчої діяльності педагогів (Бачинська Н.Я., методист відділу дошкільної та початкової освіти ТОКІППО).
Ярмолицька С.О., методист НМЦПССР ТОКІППО зосередила увагу на алгоритмі роботи практичного психолога та педагогічного колективу щодо формування креативних здібностей у дітей та особливостях поведінки дошкільників під час вивчення проявів творчого потенціалу.
Учасники практикуму опрацьовували різні методи та прийоми роботи практичного психолога ЗДО з розвитку творчого потенціалу, креативних та комунікативних здібностей дошкільника