Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

16.03.2020

Керівники фракцій обласної ради підготували проєкт звернення до керівництва країни, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо мінських домовленостей 

Керівники  фракцій обласної ради звернулися до голови обласної ради Віктора Овчарука із вимогою невідкладно скликати позачергове пленарне засідання сесії обласної ради, на яке винести питання «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В.О., Верховної Ради України, Генеральної прокуратури та Служби безпеки України стосовно рішення Тристороньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України про заснування так званої Консультативної ради за участі  представників самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Проєкт

Звернення

Тернопільської обласної ради до Президента України Зеленського В.О.,  Верховної  Ради України , Генеральної прокуратури та Служби безпеки України стосовно рішення Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України про заснування так званої Консультативної ради за участі представників самопроголошених

«ДНР» і «ЛНР»

 

У той час, поки увага переважної більшості українського суспільства зосереджена на проблемах, прямо пов’язаних із світовою пандемією коронавірусу COVID-19, в діях окремих державних службовців  Офісу Президента України вбачаються ознаки державної зради.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради, висловлюємо глибоке занепокоєння тим, що чинна українська влада вирішила задовольнити ще одну забаганку Москви та підписала «Рішення тристоронньої контактної групи про заснування так званої Консультативної ради», в якому представники України і так званих «ДНР» і «ЛНР» будуть на рівних обговорювати політичні питання, без Росії. Вона тепер просто «спостерігач», як Франція, Німеччина та ОБСЄ.

Завдяки зусиллям державних інституцій України та громадянського суспільства в попередні роки весь цивілізований світ офіційно визнав Росію агресором: Росію, постійного члена Ради Безпеки ООН, названо агресором з найвищої світової трибуни – Генеральної Асамблеї ООН. Спільними зусиллями з міжнародними партнерами Росію вдалося змусити сісти за стіл переговорів. Цьому сприяв й міжнародний санкційний тиск на кремлівський режим.

Суттєвого прогресу також досягнуто в розгляді позовів проти Росії в міжнародних судах, що дає нам надію на притягнення кремлівського режиму до відповідальності за скоєні злочини. Однак, чинна українська влада на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським готова одним розчерком пера перекреслити все це, розписатися у власній неспроможності, непрофесійності і некомпетентності, взяти на озброєння тези російської пропаганди про так званий «внутрішній конфлікт», зняти з Росії відповідальність за агресію проти нашої держави, зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України, знищити українську позицію в міжнародних судах, власними руками надати правосуб’єктність незаконним квазіутворенням на окупованому Донбасі, які представляють російську окупаційну владу.

Створення будь-яких консультативних рад з російськими маріонетками – це саме шлях до повзучої капітуляції. Все зрозумілішою стає причина заяв щодо відмови від курсу на членство в НАТО і відновлення водопостачання до окупованого Криму, бо так хоче Путін.

Реалізація подібних ініціатив Президента України Володимира Зеленського рівнозначно державній зраді, відповідальність за яку вимірюється Кримінальним кодексом України.

Ми застерігаємо владу Володимира Зеленського, яка виявилася абсолютно неспроможною підготувати країну до захисту населення України від розповсюдження коронавірусу COVID-19 та не використовувати ситуацію, пов’язану з обмеженням масових заходів, щоб у турборежимі через Верховну Раду України «протягнути» низку антиукраїнських, антинародних законів в інтересах Москви, транснаціональних корпорацій та олігархів:

-продаж земель сільськогосподарського призначення;

-продаж стратегічних підприємств;

-зменшення видатків на українську армію;

-відмови від курсу на членство в ЄС та  НАТО;

-про скасуваня Закону України «Про забезпечення та функціонування української мови як державної»;

Без продуманої військової стратегії і доктрини щодо ведення бойових дій жодні дипломатичні зусилля не дадуть результату. Держава-агресор розуміє тільки силу. Діалог урегулювання має відбуватися з реальним агресором, а не з його маріонетками. Інакше цей процес не матиме кінця.

Ми вимагаємо від Президента України Володимира Зеленського негайно надати вичерпну інформацію, на підставі яких директив керівник його Офісу Андрій Єрмак поставив підпис під Протоколом засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року.

Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України невідкладно порушити кримінальну справу щодо дії за ознаками державної зради, посягань на державний суверенітет і територіальну цілісність України та зловживання владою до підписантів Протоколу засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року.

Закликаємо Президента України Володимира Зеленського, Голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова публічно відмежуватися від вказаного «Рішення» та не допустити створення Консультативної ради за участі представників України та бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР». Водночас, вимагаємо від народних депутатів проявити проукраїнську позицію і висловити її з трибуни Парламенту України, не залишатися осторонь цього питання, за яким ховається зрада національних інтересів України.

У випадку ігнорування наших вимог та реалізації плану здачі українських інтересів залишаємо за собою право в найближчий термін ініціювати проведення процедури імпічменту Президента України Володимира Зеленського і дострокового розпуску Верховної Ради України.

Слава Україні!