Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.07.2020

 «Медіатехнології як сучасні засоби реалізації викликів сьогодення у взаємодії класного керівника та учнівської молоді»

http://ippo.edu.te.ua/  

Медіаосвіта — частина освітнього процесу, спрямована на формування в суспільстві медіакультури, підготовку особистості до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою мас-медіа, включаючи як традиційні (друковані видання, радіо, кіно, телебачення), так і новітні (комп’ютерно опосередковане спілкування, інтернет, мобільна телефонія) медіа з урахуванням розвитку інформаційно-комунікаційних технологій.
Ці та інші важливі освітні питання були предметом розгляду та обговорення на занятті постійно діючої школи професійного зростання «Медіатехнології як сучасні засоби реалізації викликів сьогодення у взаємодії класного керівника та учнівської молоді» для новопризначених класних керівників закладів загальної середньої освіти області, організованої проведеної в режимі он-лайн Оксаною Сесик, методистом центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО та Оксаною Жизномірською, кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти цього ж закладу.
На заході виступили:
Володимир Мисик, кандидат історичних наук, заступник директора з науково-педагогічної та виховної роботи ТОКІППО, який відкрив заняття, бажаючи всім учасникам плідної та конструктивної роботи, й висвітлив питання засобів формування громадянської компетентності особистості в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа».
Світозара Хома, завідувачка центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти інституту, розповіла про наскрізні аспекти громадянського виховання дітей та учнівської молоді в світлі освітніх змін.
Оксана Жизномірська, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти цього ж закладу, презентувала короткий науковий огляд «Медіаосвіта в Україні та за кордоном».
Оксана Сесик, методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, ознайомила учасників школи професійного зростання з особливостями медіакультури, медіаграмотності та медіасередовища у соціальній взаємодії класного керівника, батьків та учнів.
Оксана Городецька, доцент, кандидат педагогічних наук кафедри менеджменту і методології освіти, проілюструвала практичне використання On Line-сервісів в освітній діяльності педагогів.
До участі у заході була запрошена Леся Маньковська, головний редактор студії «Файне місто», яка розповіла про особливості інформаційної грамотності та її вагомість як складової загальної мас-медійної просвіти суспільства.
Оксана Мочук, методист центру інформаційно-комунікативних технологій і дистанційної освіти, висвітлила особливості формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації у Новій українській школі та здійснювала технічну підтримку.
Учасники заходу мали можливість ознайомитися з оглядом новинок психолого-педагогічних видань «Інтернет, медіа, віртуальна реальність: освіта й безпека», підготовленим Інною Сіньковською, завідувачкою науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО. А також переглянули творчий продукт візуальної інформації «Скарби трипільської культури», підготовлений працівниками мас-медіа Тернополя.
Підсумком заняття були міркування про те, що сьогодні вкрай важливо підготувати молодих громадян, особливо нову генерацію, до сприйняття різнопланової інформації, навчити розуміти, усвідомлювати наслідки її впливу на психіку, допомогти опанувати нові способи спілкування на основі невербальних форм комунікації за допомогою технічних засобів. Вагома лепта цієї праці зорієнтована на діяльність педагога, особливо класного керівника.