Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.07.2020

У ряді районних філій Тернопільського обласного територіального відділення Малої академії наук України відбулися краєзнавчі онлайн-конференції

http://man.te.ua/  
Зокрема - "Пам'ятки архітектури середньовічної Бучаччини". Адже Бучач та Бучаччина… край, де у вітах дерев витає дух старовини, де в небесну вись здіймаються руїни старовинних замків, які зведені у XIV–XVIII століттях в Бучачі, Язлівці, Підзамочку та Золотому Потоці.
Модераторами заходу були Поморська Алла Володимирівна та Урбанська Леся Євгенівна.
Саме про дивовижну Бучацьку землю сьогодні можна було послухати і дізнатись багато цікавої та корисної інформації! Так як Бучаччина – це край унікальної природи, старовинної архітектури, високої культури та глибокої духовності.
Лекторами конференції були: Старка Володимир Васильович, доктор історичних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Кліш Андрій Богданович, кандидат історичних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.
Слухачі секцій "Історичне крєзнавство" долучились до обговорень у ході конференції та розповіли про середньовічні пам'ятки Бучаччини, а саме Бучацький, Підзамочківський, Язлівецький та Золото Потіцький замки, Миколаївську церкву та костел Успіння пресвятої Богородиці. Найактивніші були Андрій Олійник, Ганна Мостова, Любомир Ляхович, Вікторія Микитчак, Юлія Монюк та Анастасія Кавецька.
Наступного дня - відеоконференція "Історичними стежками Бучацького краю".Слухачі підготували віртуальну екскурсію визначними пам'ятками міста Бучач. Цікава та змістовна інформація була підкріплена пізнавальною відеопрезентацією.
Також наукова конференція "Духовні перлини Збаражчини" на базі секції "Українська література" Збаразької філії Тернопільського обласного територіального відділення Малої академії наук України. Та на базі Зборівської філії проводилась онлайн-конференція "Краєзнавчі екскурсії як дієвий інструмент наукового дослідження: виклики та перспективи сьогодення". Модератори заходу: Ковбасюк Ярослава Ярославівна, відповідальна за роботу Зборівської філії та Ленар Галина Прокопівна.
Вступне слово промовила Заставецька Леся Богданівна, доктор географічних наук, професор ТНПУ ім. Володимира Гнатюка. Викладачка підготувала лекцію про географо-краєзнавчі екскурсії, про фундаторів комплексного географічного краєзнавства та основні вимоги до організації краєзнавчих екскурсій (їх ознаки та класифікацію).
До конференції приєднався місцевий краєзнавиць - Василь Іванович Мартюк, який розповів про роботу з краєзнавчими архівними матеріалами.
Слухачі Зборівської філії (Яна Грицишин, Христина Слівінська, Алла Борик, Вікторія Кармазин, Тетяна Кулик, Христина Ремез, Роксолана Манащук, Андрій Ленар) підготували змістовні виступи про краєзнавчі пам'ятки Зборівщини. Віртуальна екскурсія Зборівщиною пройшла на одному подиху та із захопленням.
Другий день конференції був не менш насиченим, адже усі могли ознайомитись із відомими уродженцями Зборівщини. Слухачі підготували виступи про відомих письменників та поетів краю. До обговорення долучилася Мурмила Наталія Іванівна, викладач Зборівської філії обласного відділення МАН.