Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

04.09.2020

Одна з вісімнадцяти запланованих до будівництва амбулаторій вже приймає пацієнтів у Більче-Золотому Борщівського району 

Нещодавно з робочим візитом у Більче-Золоте, що на Борщівчині, побував голова обласної ради Віктор Овчарук. Очільник області відвідав сучасну новозбудовану амбулаторію.

Нагадаємо, що у 2018 році у рамках медичної реформи щодо розвитку якісної медицини у сільській місцевості відповідно до постанови Кабінету Міністрів України заплановано було будівництво амбулаторій в межах нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України, з них вісімнадцять – на території Тернопільщини.

Такий медичний заклад нещодавно почав приймати пацієнтів у Більче-Золотецькій об’єднаній територіальній громаді. Тут обладнано лікарські кабінети, діагностичний кабінет, палату для пацієнтів, котрим потрібна госпіталізація, підсобні приміщення. А ще у будинку, в сучасних нових кімнатах, зручно розмістився Більче-Золотецький пункт екстреної швидкої медичної допомоги. До слова, до того медики швидкої змушені були тиснутися в одній кімнатці на території Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації.

«Завдяки розпочатим у 2016 році реформам децентралізації та по тому медичноій реформі ми розпочали розвивати якісну медицину у сільській місцевості. Для цього була проведена величезна робота із формування мережі первинної ланки медичної допомоги. Тернопільщину включили до першого пулу проектів із реалізації цієї ініціативи. Мета розвитку медицини на селі – якісні та доступні медичні послуги для кожного жителя сільської місцевості. Сучасні амбулаторії – це новий стандарт у наданні первинної медичної допомоги мешканцям сіл, яких на Тернопіллі значна більшість, доступна та якісна кваліфікована допомога, комфортні умови та сучасне обладнання, в тому числі й для впровадження телемедицини. Разом з тим вже другий рік поспіль ці процеси у великій мірі сповільнились. Тому дуже радий, що тут, у Більче-Золотому, нам все вдалося», – зазначив Віктор Овчарук.