Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.09.2020

Голова обласної ради Віктор Овчарук: Чого вартують життя тисяч пацієнтів обласного онкодиспансеру?

 

Шановні краяни! 

Адміністрація комунального некомерційного підприємства «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер» повідомила  про вимушене обмеження кількості пацієнтів, яким буде проводитись променева терапія до 15-20 % від загальної кількості. Можливість надання даного виду лікування для кожного пацієнта буде розглядатись консилярно на мульти-дисциплінарній комісії та вирішуватись індивідуально в залежності від клінічної ситуації. Мова йде фактично про припинення надання цієї медичної послуги, адже відбулось .призупинення роботи єдиного в області апарату кобальтового опромінення «TERABALT-100» у зв’язку із необхідністю невідкладної перезарядки обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення. 

Обласна рада неодноразово попереджала про необхідність надання коштів на рахунки онкодиспансеру для відновлення роботи апарату опромінення.

Наголошуємо, що адміністрацією онкологічного диспансеру виготовлені всі необхідні дозвільні документи та подана заявка на заміну джерела в Державну ядерну інспекцію, замовлене джерело, готове до встановлення.

Проте обласна державна адміністрація фактично заблокувала рішення обласної ради щодо внесення змін до обласного бюджету. Ціна такої позиції керівництва ОДА – людські життя та здоров’я.

Нагадаємо вартість перезарядки обладнання новим джерелом іонізуючого випромінення – 9,5 мільйони гривень. Майже половину цієї немалої суми, а саме 4 мільйони гривень, депутати обласної ради вирішили виділили під час внесення змін до обласного бюджету на пленарному засіданні 14 сесії обласної ради, яке відбулося 6 липня.  Із фірмою, що мала виконати відповідні роботи, була домовленість, що апарат кобальтового опромінення «TERABALT-100» запрацює вже після першого траншу.

І цей перший транш уже би надійшов на рахунки онкодиспансеру, якби керівництво ОДА не заблокувало виконання рішення сесії обласної ради.  

На жаль, облдержадміністрація своїми діями зробила все, щоб цього не сталось, тим самим наражаючи на небезпеку, а то й на летальний фінал тисячі пацієнтів обласного онкодиспансеру.