Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.10.2020

 У Тернополі відбулась ІІІ церемонія нагородження «Доброволець Тернопільщини»

Вшанування добровольці пройшло традиційно у Тернопільському драмтеатрі. Орденом «Лицарський хрест добровольця» відзначено сім добровольців, двох з них – посмертно. Також було вручено волонтерську  та капеланську нагороду, а чотирьом добровольцям – нагрудний знак «Учасник бойових дій».

«Маю за честь сьогодні бути на цій сцені і висловлювати слова вдячності за мужність тим, хто не чекаючи жодної винагороди, залишивши власні справи,  самовіддано взялися рятувати Україну від ворожої навали. Тисячі добровольців з усієї країни першими стали на захист держави, тисячі волонтерів продемонстрували нечувану силу єдності та підтримки нашим воякам, доводячи усьому світу, що український народ єдиний у помислах зберегти Україну і самостійно вирішувати власну долю. Особлива подяка і нашим військовим капеланам, які від початку війни і до сьогодні несуть разом з нашими воїнами увесь тягар цієї збройної боротьби. Тернопільська обласна рада, до слова, прийняла звернення до керівництва держави щодо надання статусу учасника бойових дій капеланам і волонтерам, які брали участь в АТО упродовж 2014-2016 років, - наголосив під час церемонії голова обласної ради Віктор Овчарук. - Низький уклін кожному, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконав свій громадянський і військовий обов'язок та  мужньо протистояв агресорам.  Світла пам’ять загиблим… Переконаний у тому, що подвиг кожного, хто став на захист своєї землі, не має права на забуття і повинен надійно зберегтися у літописі української держави. І церемонія вручення ордену повинна проводитися доти, допоки не будуть відзначені усі добровольці».

За словами ініціатора та організатора заходу Ружени Волянської,  Тернопільська обласна рада від початку заснування  «Добровольця Тернопільщини»  допомагала у проведенні церемонії вшанування добровольців.