Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

30.11.2020

«Формування основ економічної компетентності здобувачів освіти у процесі вивчення предметів духовно-морального спрямування»

http://ippo.edu.te.ua/ 
Нещодавно в Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet відбувся вебінар для вчителів основ християнської етики «Формування основ економічної компетентності здобувачів освіти у процесі вивчення предметів духовно-морального спрямування».

Світозара Хома, методист, в. о. завідувача центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, звернула увагу на важливість компетентнісного підходу до формування ціннісних ставлень здобувачів освіти та передала побажання успішної роботи від директора інституту Олександра Петровського, заступника директора з науково-педагогічної та виховної роботи, кандидата історичних наук Володимира Мисика.

Оксана Городецька, доцент кафедри менеджменту і методології освіти ТОКІППО, кандидат педагогічних наук, розкрила питання «Формування економічної компетентності здобувачів освіти шляхом впровадження активних форм роботи». «Процес становлення економічної компетентності в здобувачів освіти сприяє розвитку інтелектуальної, мотиваційної, предметно-практичної сфер розвитку особистості. Одними з основних шляхів формування економічно компетентної особистості учня є використання активних форм та методів навчання, інтеграція елементів економічних знань з іншими навчальними дисциплінами (міжпредметні зв’язки)»,- наголосила доповідач. Оскільки п. Оксана у своїй роботі активно використовує інформаційно-комунікаційні технології й цифрові освітні ресурси, вчителям основ християнської етики були продемонстровані цікаві форми роботи.

Про Біблію і фінанси, зміст основних економічних процесів в контексті вивчення притч на уроках основ християнської етики наголосила у своєму виступі методист центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО Лілія Мудрик. «Хоча Біблія — це не підручник з економіки, та вона містить численні практичні й цінні поради, які можуть допомогти краще розпоряджатися нашими грошима, матеріальними благами і відповідно до них ставитися. Святе Письмо містить понад 2000 віршів, у яких йдеться про гроші та майно», – зазначила п. Лілія.

Вчителі основ християнської етики роздумували над питанням «Біблійне ставлення до фінансів у Господній молитві «Отче наш» та переглянули відеоролик «6 головних принципів процвітання від Соломона». Даний матеріал вони зможуть використати на уроках основ християнської етики, вивчаючи відповідні теми.

З нагоди святкування Всесвітнього року Біблії-2020 Тетяна Сергуніна, методист відділу інформаційно-методичної та організаційно-видавничої діяльності ТОКІППО, кандидат філологічних наук, висвітлила тему «Закон десятини у Святому Письмі». Вона представила ключові тексти Біблії на цю тему та надала детальне роз’яснення щодо дотримання даного закону. Доповідачем була підготовлена цікава презентація.

До проведення заходу Інною Сіньковською, завідувачкою науково-педагогічної бібліотеки ТОКІППО, був підготовлений рекомендаційний бібліографічий список літератури «Формування основ економічної компетентності здобувачів освіти».

Технічно забезпечувала проведення вебінару Оксана Мочук, методист центру інформатики, інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної освіти ТОКІППО.