Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.01.2021

Книга від автора поповнила книжковий фонд бібліотеки

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека отримала в дарунок від  методиста Тернопільського обласного методичного центру народної творчості Олексія Лещишина видання «Збирачі перлин» (Тернопіль, 2020 р. 151 c.).

Олексій Федорович – поет, композитор, автор низки статей про діяльність аматорських музичних колективів Тернопільщини, про відомих особистостей історії та культури краю. Його перу належить науково-популярне видання «Інструментальна музика в Україні: сторінками історії» (Тернопіль, 2018).

Книжка «Збирачі перлин» побудована на значній джерельній основі. Автор подає огляд історії фольклористики в Галичині за період з кінця ХVІІІ до початку ХХІ ст., характеризує фольклорний жанр – коломийки.

У збірці окремими розділами представлено наукову, фольклорно-етнографічну діяльність дослідників, збирачів фольклору Тернопільщини минулих років та сучасності: Зоріана Доленги-Ходаковського, Осипа Роздольського, Ореста Гижі, Петра Медведика, Олега Смоляка інших.

«В ЮНЕСКО зібрана дивовижна фонотека народних пісень з усього світу. Співоча Італія перебуває на другому місці, у її зібранні – 6 тисяч народних мелодій. Україна – посіла перше. У її фонді налічується 15, 5 тисяч пісень, в тому числі і коломийок. Наш час настав. Маємо усі можливості, щоб повернути зібрані, любовно очищені перлини народної творчості українському народові», - пише автор у книзі.

Книжка адресована працівникам культури, освітянам, студентам та усім, хто цікавиться українською народною творчістю.

http://library.te.ua/