Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

31.12.2020

«Педагогічна майстерність композиторів минулих епох»

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено майстер-клас для вчителів музичного мистецтва та вчителів інтегрованого курсу «Мистецтво» на тему «Педагогічна майстерність композиторів минулих епох». Мета заходу:  ознайомити вчителів музичного мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво» із мистецькими шедеврами композиторів-ювілярів 2020 року, педагогічною та методичною спадщиною Й.С. Баха, Л.Бетховена, Ф.Шопена, Р.Шумана, П.І.Чайковського, особливостями стилів бароко, віденської класичної школи, романтизму в музичному мистецтві. Захід проведено на платформі онлайн-сервісу Google Meet.

Вчителі музичного мистецтва та вчителі інтегрованого курсу «Мистецтво» заслухали виступ доцента, виконувача обов”язків завідувача кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти Тернопільського ОКІППО, кандидата психологічних наук Віктора Кавецького «Формування ціннісних орієнтацій особистості в новій соціокультурній реальності засобами українського та світового музичного мистецтва», розглянули писхологічні аспекти творчості та основні складові творчих здібностей педагога.

Наталія Саранчук, методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ОКІППО, ознайомила вчителів з питанням реалізації ефективного навчання шляхом вивчення творчості та педагогічної діяльності композиторів різних епох на уроках музичного мистецтва та  інтегрованого курсу «Мистецтво». Представлення   майстер-класу «Композитори-ювіляри 2020 року. Й.С. Бах, Г.Гендель: унікальність музичного мистецтва епохи бароко. Інтерпретація барокової музики на початку XXI століття» було продемонстровано на цікавих прикладах сучасної інтерпретації барокової музики Йогана Баха та Георга Генделя. Зокрема, учасники заходу ознайомились з неймовірно цікавою виставою сучасного фламандського хореографа Анни Терези де Кеерсмакер («Шість бранденбурзьких концертів» для оркестру Йогана Себастьяна Баха), відмітили оригінальність поєднання танцю модерн та музики бароко, виконаної на музичних інструментах конструкції початку XVIII століття.

У ході проведення майстер-класу «Мистецька та методична значиміть музики Л.Бетховена» учасники з”ясували цікаві факти з життя та педагогічної діяльності Людвіга ван Бетховена: одна з його найталановитіших учениць піаністка Тереза Брунсвік під впливом швейцарського педагога Йогана Песталоцці все життя займалась вихованням та навчанням (і не тільки музикою) дітей молодшого шкільного віку.

Майстер-клас на тему «Фридерік Шопен, Роберт Шуман – ювіляри 2020 року. Неповторність музичного мистецтва епохи романтизму. Вивчення творчості композиторів-романтиків на уроках музичного мистецтва та  інтегрованого курсу «Мистецтво» дав змогу не тільки зануритись у дивовижний світ романтичного стилю, а й побачити та послухати оригінальні та несподівані інтерпретації виконання музики композиторів-романтиків,  зближення романтичного стилю з хіп-хопом та брейк-дансом у виконанні танцюристів з Японії.

У ході майстер-класу «П.І.Чайковський – композитор і педагог. Творчість композитора і Україна» вчителі зауважили, що свої найвідоміші твори Петро Чайковський написав саме в Україні. Цікаві сучасні інтерпретації балету «Лускунчик» (вистава про Різдво) підкреслюють, що актуальність музичної та педагогічної спадщини Петра Чайковського має популярність у всьому світі.

На завершення майстер-класу учасники підбили підсумки та виробили рекомендаціі щодо використання педагогічної спадщини та цікавих сучасних інтерпретацій виконання музики композиторів минулого на уроках музичного мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво».

http://ippo.edu.te.ua/