Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.01.2021

У громаді розробили календар «Пам’ятки Залозецького краю»

Календар на 2021 рік, у якому зображені пам’ятки архітектури, костели, церкви, скульптури, розміщені на території Залозецької територіальної громади, розробив директор місцевого краєзнавчого музею, археолог Василь Ільчишин.

“На сторінках січня зображений Залозецький замок. Ідея календаря – щоб не тільки пори року співпадали, але й тематично пам’ятки культурної спадщини були, які розташовані на території нашого краю. На сторінці лютого римо-католицький костел 1880 року, побудований в селі Білоголови. У березні весняне фото римо-католицького костелу Богоматері Польської 1908 року в селі Ренів. У квітні – пам’ятник св. Флоріану. Він є заступником пожежників і саме в квітні цей день святкують рятувальники. У травні в календарі світлина хреста 17 століття, який розташований між селами Чистопади і Ратищі. У червні в нас свято в Залізцях і в нас є церква Пресвятої Трійці. В липні ми святкуємо свято Івана Хрестителя, я вирішив розмістити римо-католицький костел св. Івана Хрестителя. У серпні розмістили скульптуру св. Роха, адже саме 16 числа святкують його день. У вересні – дерев’яна церква Воздвиження Христового в селі Нетерпинці, куплена в 1877 році в селі Винники Львівської області. В жовтні є велике свято Покрови і тому на сторінці календаря розміщена церква Покрови Пресвятої Богородиці в селі Залізці, фігура Діви Марії біля церкви. Покрова є покровительницею воїнів ОУН-УПА і в нас нещодавно відкрили пам’ятник на місці загибелі провідника ОУН-УПА Матвія Холодяна. На листопад в нас є свято Дмитрія і тому в календарі зображена світлина скульптури св. Дмитрія 1832 року в селі Мильне на місці холерного цвинтаря. У грудні в нас св. Миколая і в нас є скульптура св. Миколая 1849 року в селі Панасівка”, – розповів Василь  Ільчишин.

Над календарем працював близько трьох місяців, хоча ідея його створення виникла ще влітку: "Дуже важко було підібрати необхідні тематичні фото пам’яток, які б відповідали тематиці їх розташування в конкретному місяці і паралельно щоб це відповідало і порі року на фото. Тішить те, що ця ідея знайшла підтримку серед благодійників, які підтримали цей проєкт, за що їм велике спасибі".

https://zaliztsi-rada.gov.ua/