Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

22.01.2021

Студента Тернопільського мистецького коледжу запросили виступати у Римі та Відні

Дмитро Кирилів – студент Тернопільського мистецького коледжу ім. Соломії Крушельницької, сьогодні вже перспективний талановитий музикант в Австрії і не тільки. Хлопець старанно здобував музичний фах у навчальному закладі, коли один із конкурсів стрімко змінив його звичне життя.

Сьогодні студент з Тернопільщини пригадує — в дитинстві мав неабияку енергію. Щоб якось її вгамувати, бабуся віддала 5-річного хлопця грати на сопілці. Майже через три роки малий Дмитрик змінив інструмент – так він почав грати на кларнеті. Зараз зізнається, що до 11 років просто ненавидів музичне навчання. А далі – участь та перемоги в конкурсі, відтак освоювати інструмент у нього виходило все краще, і хлопець не помітив, як закохався в музику.

Так провчився до 9 класу, по закінченні якого вирішив вступати в тоді ще Тернопільське музичне училище імені Соломії Крушельницької.

У коледжі Дмитро продовжив освоювати кларнет в класі викладача Євгена Гайди, якому хлопець до сьогодні щиро вдячний за науку. Також дякує викладачу Михайлу Віятику. Взагалі, як каже Дмитро, в Тернопільському мистецькому коледжі дуже професійні та хороші педагоги, які крім того, що навчають, ще й турбуються про студентів, допомагають їм організувати побут, вирішити особисті питання. Така людяність викладачів ще більше згуртовує їхніх учнів, дає їм можливість далі вчитися в кращих мистецьких вишах і виступати у великих єврпейських залах.

«Знаю багато студентів нашого коледжу зараз продовжують навчання в Києві, Одесі, Львові, Харкові, працюють в кращих оркестрах не тільки України, а й за кордоном, — розповідає Дмитро Кирилів.- А мої близькі друзі з коледжу сьогодні підвищують фах у різних університетах Польщі (від Кракова – до Вроцлава), а також в німецькому місті Ессен».

У 2020-му, дізнавшись про конкурс, який проводив Музичний університет Samnium, Дмитро надіслав своє відео соло-композиції. Оскільки конкурс Міжнародного оркестрового відбору Auditions Awards у зв’язку із карантином відбувався онлайн, хлопцеві незабаром написали, що він пройшов у другий тур. На цьому етапі учасникам надіслали ноти і дали завдання зіграти оркестрові труднощі. Міжнародне журі конкурсу присвоїло тернополянину за його гру 77 балів, що дозволило йому здобути призове третє місце. І ще -  виступати в складі оркестру в Римі та Відні влітку 2021 року.

Сьогодні Дмитро вирішив продовжити навчання у консерваторії Відня, куди успішно вступив. Хлопець радий, що здобуті в Тернопільському мистецькому коледжі ім. Соломії Крушельницької знання дозволили йому стати частинкою мистецького світу Австрії.

http://tmc.te.ua/