Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.02.2021
У Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка «Токи — Львів — Нью-Йорк»
 
Виставку творів графіка, живописця, мистецтвознавця Антіна Малюци «Токи — Львів — Нью-Йорк» презентували у Тернопільському обласному художньому музеї. 
 
Як розповідає заступник директора ТОХМ Ольга Ваврик, представлено понад 20 графічних творів (акварелей, офортів, ліноритів) довоєнного періоду творчості митця з фондів музею.
 
Довідково: 
 
Антін Малюца народився 2 лютого 1908 р. в с. Токи на Тернопільщині у родині священника. Дитячі роки митця минули в мальовничих селах Поділля, куди його батька призначали парохом.
 
У 1926 р. Антін Малюца закінчив Українську державну гімназію в Тернополі, згодом навчався у мистецькій школі Олекси Новаківського в Львові.
 
Антін Малюца — співзасновник мистецької групи «РУБ», учасник мистецьких виставок у Львові. Протягом 1942–1944 рр. — професор, заступник директора Мистецько-промислової школи Львова.
 
У 1944 р. Антін Малюца виїхав до Мюнхена (Німеччина), де студіював археологію, етнографію та філософію в Українському Вільному Університеті, а також працював над дисертацією у галузі естетики.
 
Був членом організованої у Мюнхені Української Спілки Образотворчих Мистців (УСОМ) та експонентом її виставок у таборах для переміщених осіб.
 
В 1950 р. Антін Малюца емігрував до США. Оселився у Нью-Йорку. Працював художником на текстильній фабриці та входив до Об'єднання митців-українців Америки. Брав участь у виставках. 
 
Помер у 1970 р., похований на українському цвинтарі у Баунд-Бруку.