Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

19.02.2021

На базі Бучацького професійно-технічного училища відкрили навчально-практичний центр

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик взяли участь в урочистому відкритті навчально-практичного центру на базі ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище».

За результатами участі у конкурсі проєктів, ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» отримало на облаштування навчально-практичного центру субвенцію від держави у сумі – 1050,00 тис. грн, ще 970 тис. грн виділили із обласного бюджету. У модернізованому центрі здійснюватимуть підготовку фахівців за напрямками: «Зварник»; «Газозварник»; «Газорізальник».

«Система професійно-технічної освіти України пройшла складний шлях. І тільки завдяки відданості її працівників, їхній наполегливій праці й розумінню важливості підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів для економіки держави змогла втриматись і розвиватися зараз. Професійно-технічна освіта нині забезпечує здобуття професій відповідно до покликань, інтересів, здібностей наших дітей. Маю за честь бути на відкритті навчально-практичного центру, на базі якого навчатимуть фахівців, вкрай важливих для області та держави професій! – відзначив Михайло Головко. – В системі професійно-технічної освіти працюють найкращі педагоги – викладачі, майстри виробничого навчання, методисти й інструктори, які свої знання, досвід і натхненну працю спрямовують на виховання гідних своєї країни громадян та забезпечують високоякісну професійну підготовку учнівської молоді. Попри всі труднощі, робота з удосконалення системи функціонування професійно-технічної освіти триває. Можу запевнити, обласна рада й надалі буде підтримувати розвиток професійно-технічної освіти у нашому краї».

Михайло Головко побажав колективу ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» міцного здоров’я, наснаги та хороших учнів. «Нехай Ваші вихованці стануть яскравими особистостями, справжніми фахівцями, патріотами та громадянами, які прославлятимуть своїми гідними справами Україну!» – додав очільник області.

Нагадаємо, у 2019-му році на базі закладу відкрили навчально-практичний центр для підготовки кваліфікованих робітників з професій: «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування»; «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж».

«Найефективнішим напрямом підвищення ефективності професійного навчання у контексті завдань модернізації економіки України виступає розвиток системи партнерства у відносинах між замовниками, виконавцями послуг та їх посередниками. Відкриття навчально-практичного центру на базі ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» сприятиме підвищенню якості підготовки робітничих кадрів. Переконаний, спеціалісти, яких готуватимуть на базі центру матимуть змогу самореалізуватися в умовах сучасного виробництва!» – наголосив Володимир Мисик.

Довідково:

ДНЗ «Бучацьке професійно-технічне училище» є одним із перших в Тернопільській області закладів професійної освіти, засноване в грудні 1950 року як Бучацька школа механізації сільського господарства.

Сьогодні тут здійснюють підготовку робітничих кадрів з 8-ми інтегрованих професій. За час існування випущено понад 18 тисяч кваліфікованих робітників. Для забезпечення освітнього процесу тут обладнано 9 навчально-виробничих майстерень, 3 лабораторії, 22 навчальні кабінети, а також 2 комп’ютерні кабінети на 24 робочих місця. Мультимедійною апаратурою укомплектовані актова та конференц-зали, 6 аудиторій кабінетів спецдисциплін.