Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

23.02.2021
Голова Тернопільської обласної ради зустрівся із Почесним Консулом Федеративної Республіки Німеччина
 
Михайло Головко та Олександр Шламп обговорили питання поглиблення співпраці між Тернопільщиною та ФРН.
 
«Сьогодні Федеративна Республіка Німеччина та Україна є стратегічними партнерами не лише в політичних, енергетичних чи безпекових питаннях, але й в економіці. Тернопільська область має позитивну тенденцію в економічній співпраці з Німеччиною. Зовнішньоторговельний оборот товарами області з ФРН за минулий рік склав 58,4 млн дол. США. У нашій області створено близько 20-ти підприємств з німецькими інвестиціями. Тернопільська обласна рада й надалі приділятиме значну увагу утвердженню позитивного іміджу області на міжнародному рівні і представленні її як території сприятливої для інвестування та ведення бізнесу»,  сказав очільник Тернопільщини. 
 
За словами Михайла Головка, вигідне розташування Тернопільської області, її економічний та інтелектуальний потенціал, позитивні приклади реалізації потужних проектів із залученням іноземного капіталу можуть дати поштовх активному розвитку двосторонніх відносин у сільському господарстві, переробці сільськогосподарської продукції, впровадженню альтернативних джерел енергії та інших напрямках діяльності.
 
«Одне із моїх першочергових завдань як голови обласної ради – розвиток авіації у Тернополі. Актуальною також є співпраця у напрямку обміну інформацією та передачі німецького досвіду щодо вимог до сертифікації продукції харчової промисловості, у сфері енергоефективності, енергоаудиту та енергоменеджменту. Спільних питань, над якими можна і необхідно працювати, є достатньо в гуманітарній сфері: освіті, медицині, культурі. Значні можливості співпраці є і в галузі туризму. Сподіваємось, що сьогоднішні напрацювання стануть доброю основою для подальшої конкретної співпраці між Тернопільщиною та її потенційними партнерами з Німеччини!»  додав він.
 
У свою чергу, Олександр Шламп наголосив, що відвідати Тернопільщину планує Надзвичайний і Повноважний Посол Анка Фельдгузен.