Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

25.02.2021

Михайло Головко привітав із ювілеєм очільника Тернопільського ОКІППО Олександра Петровського

Знаний український історик, археолог, культуролог, краєзнавець, громадський діяч, кандидат історичних наук, доцент, Член Національної спілки краєзнавців України Олександр Петровський відзначив 60-річний ювілей.

«Від свого імені, від імені депутатського корпусу Тернопільської обласної ради маю за честь вітати знаного в нашому краї освітянина! Олександр Миколайович для області зробив дуже багато як історик, краєзнавець, освітянин, людина, яка любить свою Батьківщину, професію, живе нею та все своє життя присвятила науці і педагогам. Педагог – це більше, ніж професія. Це – горде звання, яке несуть найпочесніші! Ще Отто фон Бісмарк говорив, що війни виграють не генерали, а саме вчителі та священники, які формують націю. Дійсно, коли ми прививаємо дітям любов до своєї країни, нації, історії, культури, цінностей, тільки тоді вони виростають гідними людьми. Ми пишаємося здобутками керівника та усього колективу інституту!» – сказав Михайло Головко.

Голова обласної ради побажав Олександру Миколайовичу невичерпної енергії для нових звершень, ентузіазму та міцного здоров'я.

Із вітальним словом також звернувся голова комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Тернопільської обласної ради Володимир Мисик.

«Половину свого життя я знаю Олександра Миколайовича. Він – людина, яка вплинула на формування моєї свідомості та виховав не одне покоління науковців Тернопільщини. Знаю багатьох випускників історичного факультету, які згадують Олександра Миколайовича зі словами вдячності. Саме він здійснив вагомий внесок у розвиток правдивої історичної науки у пострадянський період. Багато часу Олександр Миколайович присвятив розвитку археології. Коли він очолив Тернопільський ОКІППО, я був переконаний, що освіта області від цього лише виграє, адже відбудуться якісні зміни. Так і сталося. Дякую своєму наставнику!» – відзначив Володимир Мисик.

Нагадаємо, у 2020 році Тернопільському обласному комунальному інституту післядипломної педагогічної освіти виповнилося 80 років із дня заснування.

Інститут був і залишається єдиним в області вищим навчальним та науково-методичним закладом, що здійснює підвищення кваліфікації педагогічних працівників із 44-х спеціальностей, виконує науково-методичний супровід та реалізацію основних напрямів розвитку і функціонування системи дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти області; забезпечує професійний розвиток педагогічних працівників та керівних кадрів шляхом запровадження різних форм курсової підготовки та організації науково-методичної роботи у міжкурсовий період; координує роботу районних/міських/ОТГ методичних кабінетів; проводить системну роботу з впровадження нових педагогічних технологій, здійснює науково-методичний супровід дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності педагогічних колективів області. Сьогодні дуже багато питань пов’язані з організацією дистанційного навчання.

«Завдяки успішному керівництву Олександра Миколайовича робота колективу Тернопільського ОКІППО спрямована на адаптацію освітнього середовища області до стратегій реформування освітньої галузі та забезпечення високої якості освіти. Сучасна освіта повинна готувати людину, що здатна жити в надзвичайно глобалізованому і динамічно змінному світі. Саме тому основна увага в інституті приділяється питанням подолання консерватизму та стереотипів», – наголосив Володимир Мисик.

Тернопільський ОКІППО функціонує і розвивається у напрямку реформування національної освіти, забезпечує науково-методичний супровід процесів модернізації освітньої галузі в області, впроваджує інноваційні ідеї та створює умови для реалізації інноваційної політики освіти.

Яскравим прикладом успішної педагогічної діяльності у Тернопілському ОКІППО є реалізація обласної програми впровадження Української Хартії вільної людини в навчальних закладах області. Інститут забезпечує інноваційний розвиток системи післядипломної педагогічної освіти області.

Уже 80 років Тернопільський ОКІППО надає якісні освітні послуги педагогічним працівникам. Підтвердженням цьому є нагороди Тернопільського ОКІППО (вже 4 роки поспіль) на міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» та міжнародній виставці освіти за кордоном «World Edu».