Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

29.03.2021

Володимир Болєщук: «У рамках нещодавно підписаного Меморандуму про співпрацю з Волинською обласною радою радію, що маємо змогу перейняти цінний досвід у колег»

Перший заступник голови Тернопільської обласної ради з робочим візитом відвідав Волинь. Володимир Болєщук побував у Луцькому центрі реабілітації учасників бойових дій, який є підрозділом Луцького центру первинної медичної допомоги та Волинському обласному перинатальному центрі. Медичні заклади створені в доступних та сучасних умовах. Володимир Болєщук зізнався, що медичні центри справили на нього приємне враження, адже надають широкий спектр послуг, яким користуються жителі усіх регіонів України.

-      Таку можливість перейняти досвід у колег ми отримали в рамках нещодавно підписаної угоди про співпрацю між Тернопільською та Волинською областями та організованої програми з обміну досвідом для депутатів та представників місцевого самоврядування, — розповідає Володимир Болєщук. — Відрадно, що наші колеги мають центр, де українські захисники можуть відновлюватись та оздоровлюватись. Адже дуже важливо, щоб наші вояки мали місце, де б їм надавали кваліфіковану, професійну реабілітацію. Також окрему увагу та похвалу заслуговує Волинський перинатальний центр Це місце у Луцьку називають будинком щастя. І не дивно, адже у ньомустворені європейські умови для перебування матері і дитини, сучасне, нове обладнання, кваліфікована, професійна та потужна команда фахівців, яка дбає про здоров‘я малят та їхніх мам. Створення таких закладів — приклад господарського підходу.

Голова Волинської облради Григорій Недопад наголосив, що луцькі медичні заклади можуть стати прикладом для інших регіонів, щоб запровадити такі ініціативи в себе на місцях.

-      Зараз ми розуміємо що це найкращі центри на Східну Європу, які є прикладами для всієї України. Цими закладами пишається Волинь. Сподіваюсь, що учасники програми обміну здобудуть тут цінний досвід, який вони зможуть потім використати в майбутньому у своїх громадах, — сказав Григорій Недопад.

Такої ж думки і народна депутатка України, голова Жіночого руху «За майбутнє» Ірина Суслова.

-      Нещодавно для того щоб побачити кращий досвід реабілітації, кращих медичних практик, ми змушені були їхати до Європи. Сьогодні нам не потрібно їхати до Європи. Ми можемо їхати до Луцьку. Керівництво медзакладів розказали про створення центрів від А до Я, аби цей досвід можна було використати в інших областях України, — наголосила Ірина Суслова.

Серед тернопільської делегації були присутні і депутати Тернопільської обласної ради Наталія Онишків та Алла Стечишин.