Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.04.2021

Організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності в установах та закладах освіти Тернопільщини обговорили під час онлайн-семінару

Організатором заходу виступила комунальна установа Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного розвитку освітніх закладів області» за підтримки Управління Держпраці у Тернопільській області.

Онлайн-семінар приурочили до Дня охорони праці, який щороку відзначають 28-го квітня. Цьогоріч його девіз: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи — інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі». Така тематика обумовлена пандемією. Адже перед усіма сферами життєдіяльності суспільства постали абсолютно нові, неочікувані виклики. Зрозуміло, що особливої уваги заслуговує введення та дотримання карантинних обмежень в навчальних закладах усіх рівнів.

«Забезпечення здорових та безпечних умов навчально-виховного процесу, запобігання нещасним випадкам серед учасників, відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці покладається на керівників та відповідальних працівників закладів та установ освіти», — зазначила Тетяна Четвертак, директорка КУТОР «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного розвитку освітніх закладів області», яка також окреслила мету заходу, актуальність теми та план роботи.

Про головні напрямки організації роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності, а також про результати проведення перевірок в освітніх закладах інспекторами Управління Держпраці у Тернопільській області розповів начальник Управління Віталій Мариновський.

Окремі аспекти діяльності обласної організації профспілки працівників освіти і науки України та її структурних ланок з питань охорони праці й створення комфортних умов праці у закладах освіти області оповіла Людмила Мокей, голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Спікером на тему: «Додержання нормативно-правових актів про працю. Основні порушення законодавства про працю в закладах освіти області та відповідальних за них» став Роман Бица, головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів. 

Корисну презентацію щодо дотримання законодавства з питань охорони праці в галузі освіти підготувала головний державний інспектор відділу нагляду з АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Ірина Корнійчук. Також вона надала вичерпні рекомендації керівникам закладів та установ освіти.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Орест Бідяк розповів про гігієну праці, роботу в умовах пандемії та організацію проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

У роботі онлайн-семінару взяли участь близько 100 осіб, серед яких керівники місцевих органів управління освітою територіальних громад та відповідальні особи з питань охорони праці закладів освіти.

«Хочу наголосити на неухильності дотримання законодавчих та нормативно-правових актів, дотриманні чинних норм, правових інструкцій з охорони праці, своєчасно запобігати виникненню небезпечних ситуацій, дотримання заходів з профілактики та попередження виробничо-побутового травматизму», — підсумувала Тетяна Четвертак.