Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

30.04.2021

Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей запрошує на виставку писанок Любові Лесіцької

Українська писанка є атрибутом величного християнського свята Великодня. У ці дні, Борщівський обласний краєзнавчий музей презентує виставку авторських робіт художниці-реставратора музею Любові Лесіцької «Писанка мого краю». 

Авторка родом із живописного села Бурдяківці, що на Борщівщині. Як відомо, у Борщівському музеї з 1990-го року діє археологічна експедиція по дослідженню трипільських пам’яток на теренах Тернопільської області, яку очолює археолог і спелеолог Михайло Сохацький. Саме здобуті під час експедиції трипільські артефакти, яким 5 тисяч років, надихнули майстриню перенести в розпис писанки трипільські мотиви.

Окрім писанок, створених в трипільському стилі, у доробку Любові Лесіцької є роботи з народними мотивами. Вони більш сюжетні, деталізовані, кольорові. На них авторка зобразила властиві для народної писанки мотиви: веселі тварини (символ достатку), люди, які водять гаївки, квітково-рослинні елементи. Колекцію складають сотні писанок написаних на курячих, лебединих та страусиних яйцях. Ці роботи несуть в собі історію минулих поколінь, наші традиції та тепло рук художниці.

Працівники Борщівського краєзнавчого музею створили відеопрезентацію виставки, яку можна побачити на YouTube.