Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

30.07.2021

У Тернопільському обласному центрі охорони та наукових пам'яток культурної спадщини розповіли про знаного українського дослідника

Нещодавно виповнилося 98 років з дня народження відомого українського археолога, дослідника палеолітичної доби Південно-Західної Волині, кандидата історичних наук Савича Володимира Петровича. У Центрі окреслили віхи його життєвого шляху. 

Народився Володимира Савич 27 липня 1923 року в селі Ігровиця Тернопільського району. У 1947—1952 роках навчався у Львівському державному педагогічному інституті. З 1952 по 1967 рік працював заввідділом первісної археології Львівського історичного музею.
 
У 1968—1989 роках відбулася його експедиція до палеолітичної стоянки Кременця, яка розташовувалася на горі Куличівка. Упродовж понад 20-ти років польових досліджень вдалося накопичити величезний фактичний матеріал. На ділянці площею близько 3000 квадратних метрів, було виявлено понад 600 тисяч крем’яних артефактів, які знаходяться у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Це дало можливість створити в експозиції відділу стародавньої історії розгорнуту картину життя і побуту людей періоду палеоліту. 
 
Паралельно з роботою у складі експедиції Володимир Савич також проводив археологічні розвідки на території нашої області. Найбільш продуктивними в цьому аспекті робіт можна вважати 1986—1988 роки, впродовж яких вдалося визначити місцезнаходження більше ніж 50-ти об’єктів археології в населених пунктах північної частини області (с. Великі Бережці, с. Малі Бережці, с. Старий Вишнівець, с. Цеценівка, с. Дунаїв, с. Двірець, с. Новий Кокорів та ін). Крім того дослідник обстежив декілька об’єктів, зокрема стоянки та поселення,  біля Малашівців, стоянку в околицях Долішнього Івачева, — розповідають у Центрі.