Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.08.2021

Прийнято звернення щодо позбавлення громадянства України незаконно обраного народного депутата 

Депутати Тернопільської обласної ради звернулися до Президента України Зеленського В.О. щодо позбавлення громадянства України незаконно обраного народного депутата України Аксьонова Андрія Анатолійовича.

Подаємо текст звернення без змін: 

28 березня 2021 року на проміжних виборах народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 50 переміг Аксьонов Андрій Анатолійович.

Відповідно до інформації, розміщеної на інтернет - ресурсі https://www.radiosvoboda.оrg/a/aksyonov-rossiyskiy-passport-sbu/31194933.html, «За даними «Донбас.Реалії» Служба безпеки України ще до виборів зверталася до Центральної виборчої комісії з інформацією про подвійне громадянство мера Добропілля - Аксьонова А.А.».

Як вказував член Центральної виборчої комісії Юрій Мірошниченко: «Не спростовуємо, очевидно, що не спростовуємо. Дійсно, у нас було попередження, інформація певна, зміст її я не можу розкривати, знову ж таки, бо вона була для службового користування і я не маю таких повноважень. Але ви розумієте, в чому є нюанс: нюанс полягає в тому, що ця інформація ніяк не може бути використана Центральною виборчою комісією, тому що ми не є орган реагування на факт наявності або відсутності громадянства. Вимога - не мати громадянства іншої країни не міститься у Виборчому кодексі. І ми не можемо перевіряти або навіть брати до уваги, за своїми повноваженнями, цю інформацію».

Як відомо, у 2014 році Аксьонов А.А. в інтересах держави-агресора - Московії організовував «референдум ДНР» у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою. У мережі YouTube є відео з Новодонецького (https://www.youtube.com/watch?v=Y10Fh4JpfbE&t=3s), де прихильники «ДНР» з сусідніх містечок дякують Аксьонову А.А. за те, що він організував «референдум» та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом і «не дали їм проголосувати».

Про можливе російське громадянство Аксьонова А.А. вперше стало відомо у 2017 році. Тоді народний депутат України Лубінець Д.В. демонстрував заяву, написану, за його словами, особисто Аксьоновим А.А., про отримання паспорта Російської Федерації.

У мережі Інтернет у вільному доступі можна знайти номер та серію паспорта громадянина Російської Федерації Аксьонова А.А. та інформацію про те, що він отримав паспорт громадянина Російської Федерації 25 червня 2014 року, тобто у віці 43 років.

Відповідно до інформації «Главное управление по вопросам миграции МВД России», паспорт серії 0914, № 200937 «даный паспорт не действительный (истек срок действия)».

Згідно із законодавством Російської Федерації внутрішній паспорт громадянина Російської Федерації має термін дії і по досягненню особою 45 - річного віку паспорт автоматично стає недійсним.

Станом на сьогодні через офіційну базу платників податків Росії можна перевірити наявність ідентифікаційного номеру за номером та серією паспорта громадянина Російської Федерації.

Відповідно до даних офіційного сайту «Федеральная налоговая служба» https://service.nalog.ru/inn.do - «ИНН: 920454439413» належить Аксенову А.А., 02.02.1971 года рождения. Вид документа, удостоверяющего личность: паспорт гражданина Российской Федерации».

Згідно з даними офіційного сайту Федеральная налоговая служба у розділі «Недействительные ИНН физических лиц»: «ИНН: 920454439413», який належить Аксьонову А.А., не найден».

Таким чином, є підстави вважати, що Аксьонов А.А. після досягнення віку 45 років замінив паспорт громадянина Російської Федерації на новий, оскільки ідентифікаційний код фізичної особи є дійсним.

Відповідно до статей 17, 19, 22 Закону України «Про громадянство України» підставою припинення громадянства України, зокрема, є втрата громадянства України. Підставами для втрати громадянства України є, зокрема, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття. Президент України приймає рішення і видає укази відповідно до Конституції України і цього Закону про прийняття до громадянства України і про припинення громадянства України.

Враховуючи наведене, ми, депутати Тернопільської обласної ради, просимо вжити заходів реагування у межах визначених повноважень Президента України щодо позбавлення громадянства України незаконно обраного народним депутатом України Аксьонова Андрія Анатолійовича, 02 лютого 1971 року народження.