Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.08.2021

«Тернопіль: сторінки минулого і сьогодення»: у книгозбірні діє книжково-ілюстративна виставка

З 25 серпня до 5 вересня 2021 року у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки діятиме книжково-ілюстративна виставка, приурочена Дню міста.

В експозиції — унікальні дослідження Ізидора Кордуби, Петра Білинського, Чеслава Бліхарського;  роботи сучасних дослідників — Ігоря Дуди, Бориса Ельгорта, Ярослава Гулька, Володимира Окаринського, Олександра Семеніва; серія книг проекту Тараса Циклиняка «Дитинство Тернополя» тощо.

«Про майже втрачений, давній Тернопіль крізь призму історії вулиць і визначних будівель розповідає Любомира Бойцун у представлених в експозиції історико-краєзнавчих замальовках «Тернопіль у плині літ». Унікальні матеріали з історії міста залишила Стефанія Садовська. Цінні відомості середини ХХ ст. подані у праці німецького історика Герда Фріке «Фортеця. Тернопіль, 1944». Природі, унікальному ландшафту міста та впливу на них людської діяльності присвячена книга виставки «Геологія міста Тернополя та його околиць» за редакцією тернопільського науковця Йосипа Свинка», — розповідають у бібліотеці.

Серед матеріалів експозиції — також спогади про Тернопіль Володимира Сушкевича, Євгена Бліхаря, Богдана Остап'юка, Романа Павлишина, Соми Моргенштерна; мистецькі альбоми з неповторними краєвидами міста, художні твори, альбоми та комплекти листівок, присвячені Тернополю…

«Усі експоновані видання — наукові, художні чи мистецькі є цінною скарбницею друків про Тернопіль, які відтворюють неповторний його образ і зберігають для наступних поколінь», — додають організатори виставки.