Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.08.2021

Заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель взяв участь у польсько-українському економічному форумі 

Польсько-український економічний форум «Від суверенітету до конкурентоспроможності. 30 років співпраці», організований Польсько-Українською Господарчою Палатою, відбувся у Варшаві під Почесним патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Під час форуму Ігор Сопель поспілкувався з Александром Квасневським — Президентом Польщі у 1995–2005 рр. та Броніславом Коморовським — Президентом Польщі в 2010–2015 рр.

«Передав щирі вітання від голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та депутатського корпусу Тернопільської обласної ради. Навзаєм отримав вітання з нагоди 30-ої річниці відновлення Незалежності України! — ділиться Ігор Сопель. — Важливим є те, що Александр Квасневський та Броніслав Коморовський активно та всебічно підтримують Україну, особливо щодо стратегічного напрямку, а саме — вступу до Європейського Союзу та НАТО». 

Сьогодні Польща є другим за величиною, після Китаю, експортним ринком для України.
 
«Незабаром ми зможемо досягти рівня 10 млрд доларів у польсько-українській торгівлі. Слід відмітити, що для Тернопільщини уже впродовж багатьох років Республіка Польща є найбільшим торговельним партнером, куди ми експортуємо понад 50% товарів, — наголошує Ігор Михайлович. — Поспілкувався з представниками польського бізнесу, привернув їхню увагу до інвестиційної привабливості нашого краю, можливості використання його виробничого потенціалу з врахуванням конкурентних переваг Тернопільщини в порівнянні з іншими регіонами. Зазначив, що ми зацікавлені у започаткуванні нових спільних економічних і культурних проектів».