Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.09.2021

Михайло Головко: «Борщівська вишиванка — особлива з-поміж усіх»

 
Всеукраїнський фольклорно-мистецький фестиваль «Борщівська вишиванка» на Тернопільщині відбувся вже втринадцяте. Цьогоріч свято відвідали сотні жителів області, гості з різних куточків України та з-за кордону. Побував на Борщівщині й голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
«Ми з дружиною Мар'яною завжди з великим задоволенням відвідуємо мистецькі заходи, які відбуваються в нашому рідному краї. Для нас вишиванка, як і, мабуть, для кожного українця, — справжній символ, який уособлює традиції, звичаї та цінності нашого народу. Сорочку, яку матір вишила з молитвою своїм дітям, споконвіку наші предки вважали найбільшим оберегом. Материнська вишиванка супроводжує нас протягом усього життя, й вона, направду, є надбанням нації! — відзначив Михайло Головко. — Борщівська вишиванка — особлива з-поміж усіх. Вона увібрала в себе всю біль українських жінок та нашу багатовікову історію. Поспілкувавшись із майстринями під час фестивалю, вкотре в цьому переконалися».
 
А ще, за словами очільника краю, на Борщівщині господині по-особливому смачно готують традиційний український борщ. На фестивалі «Борщ'їв» його гості свята мали змогу скуштувати.
 
«Для мене за честь також привітати від всього депутатського корпусу Тернопільської обласної ради жителів Борщівщини з 30-річчям відновлення Незалежності України. Протягом віків наші предки прагнули мати свою вільну державу, борючись за неї. І наше завдання — зберегти Україну Незалежною та процвітаючою для своїх нащадків!» — наголосив Михайло Йосифович.
 
Голова Тернопільської обласної ради побажав усім здоров'я міцного, миру та Господнього благословення. «Нехай Матір Божа благословляє нашу Тернопільщину, славну Борщівщина та всю Україну святим Своїм Покровом!» — додав Михайло Головко.
 
Насамкінець Михайло Йосифович вручив відзнаки Тернопільської обласної ради.