Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

15.09.2021

У Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні тривають курси удосконалення медичних сестер

До 8 жовтня на базі КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР триватимуть одномісячні курси удосконалення по циклу «Сестри медичні дитячих відділень».
 
«Під час курсів сестри медичні з медичних закладів м. Тернополя та Тернопільської області матимуть можливість удосконалити свої теоретичні та практичні навички», — розповідають у лікарні. 
 
Як зазначають у закладі, від роботи медичної сестри багато в чому залежить не тільки ритм роботи відділення, але й одужання хворого. У дитячі відділення, як правило, госпіталізують дітей з важкою патологією та різноманітними захворюваннями. У відсутність батьків медична сестра для таких дітей повинна замінити батьків, бути гранично уважною і ласкавою. Професійна підготовка медичної сестри, яка працює у дитячих відділеннях, повинна бути бездоганною та різнобічною, незалежно від того, у якому відділенні вона працює. Мало знати хворих, які знаходяться в палатах, потрібно мати глибокі знання з хвороб, якими може страждати дитина, щоб надавати більш кваліфіковану допомогу. В найнесподіваніший момент може виявитися необхідність у проведенні комплексу долікарських заходів.

«Діяльність медичної сестри у відділенні складається з лікувальної та санітарно-просвітницької роботи з дітьми та матерями. Головним обов'язком медичної сестри відділення є чітке виконання лікарських призначень, уважне спостереження за станом хворого (включаючи вимірювання температури, частоти пульсу, дихання та рівня артеріального тиску) і негайне повідомлення лікаря про відхилення, що виникли», — додають у медзакладі.