Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.10.2021

У Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї розгорнуто виставку «Шлях до волі»

Виставка-паралель, що охоплює історію боротьби  за українську державу в ХХ–ХХІ ст., присвячена Дню захисників і захисниць України. 

«Плакатний варіант виставки із серії «Забуттю не підлягає: хроніка комуністичних інквізицій» розповідає про звитяжний шлях УПА, на світлинах — військові події на сході України сьогодні, — розповідають у музеї. — Завершальним акордом виставки є копійна робота «Змієборці» настінного розпису Свято-Преображенського собору Кременця. Її автор — Василь Стецько, член НСХУ, голова творчого об’єднання «Потік», що діє при Борщівському комунальному обласному краєзнавчому музеї. Мистецька робота присвячена подіям Революції гідності та російсько-українській війні на Сході. Центральною постаттю композиції є Святий Юрій Змієборець, який пронизує увінчаним синьо-жовтою стрічкою списом двоголового орла. Зліва та справа зображені Герої Небесної Сотні, майданівці, захисники Донецького аеропорту, військові, священники-капелани, медики, журналісти. Позаду них — символи незламності й непереможності українського народу — монумент Незалежності та вежа Донецького аеропорту. Мистецьким завершенням розпису є вищі небесні сили, що благословляють визвольну боротьбу українського народу».

Окрім того, з нагоди визначного для українського народу свята, працівники музею провели тематичний захід «Боротьба нескорених» для учнів 10 класів Борщівського НВК «ЗНЗ І–ІІІ ст №3 – гімназія ім. Романа Андріяшика».

«Старшокласникам розповіли про патріотів-земляків, які брали участь в підпільному русі та у військових подіях на Сході. Учні мали змогу ознайомитися з тематичною літературою з музейних фондів, яка доповнює виставку. На завершення, присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих Героїв, які віддали життя, здобуваючи волю та відстоюючи цілісність нашої держави», — зазначають у музеї.