Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

19.10.2021

Михайло Головко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс

На Тернопільщину завітала Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Джеймс Рьод-Мур і координаторка програм та політик Посольства Великої Британії в Україні Світлана Яворська.
 
Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко висловив пані Послу слова вдячності за підтримку Великою Британією України, особливо — з початком російсько-української війни на Сході.
 
«Ми цінуємо те, що Велика Британія зайняла чітку позицію в питанні захисту територіальної цілісності нашої країни. Велика Британія сьогодні демонструє усьому світу свою правильну позицію також щодо загострення енергетичної кризи в Європі. Подякував пані Послу й за те, що Велика Британія не припиняє застосовувати санкції, а відтак — Україна має доброго союзника на світовій політичній арені», — сказав Михайло Головко. 
 
Також очільник краю привітав пані Мелінду Сіммонс із головуванням Великої Британії у G7. 
 
«Ми зацікавлені в налагодженні тісних економічних зв'язків з Великою Британією та залученні інвестицій у наш регіон. Наразі розмір експорту й імпорту не є значним, проте, ми готові всіляко сприяти у посиленні двосторонніх відносин між Тернопільщиною та Великою Британією, — додав Михайло Йосифович. —  На Тернопіллі працює багато компаній з іноземними інвестиціями. І ми готові до приходу нових. Серед цікавих, для інвесторів, проектів — будівництво індустріальних парків й відновлення роботи аеропорту. Однією з ключових галузей також є сільське господарство. Запевнив пані Посла, що Тернопільська обласна рада завжди відкрита до співпраці та, у свою чергу, готова всіляко сприяти веденню бізнесу іноземним компаніями в регіоні».
 
Окрім того, Михайло Головко наголосив на можливостях співпраці й в освітніх і культурній сферах, туризмі та подякував за гуманітарну підтримку, надану Великою Британією Україні.
 
«Дуже радісно вперше перебувати на Тернопільщині. Найбільше я горджуся тим, що між Україною та Великою Британією є дійсно — двостороннє партнерство. З колегами з «Великої сімки» наша робота цьогоріч була спрямована над просуванням реформ. Ми постійно проводимо зустрічі з Міністрами й чиновниками, а ця поїздка на Тернопільщину — наша переша можливість разом бувати за межами столиці та побачити, як ті реформи, які ми підтримуємо, реалізуються на місцях та як вони впливають на життя людей в регіонах», — сказала Надзвичайний і Повноважий Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.
 
Для кращого ознайомлення із Тернопільською областю та підприємствами, які працюють у краї, Михайло Головко вручив поважним гостям інформаційний бюлетень, який підготували в рамках проведення інвестиційного форуму на базі Торгово-промислової палати України в Києві «Тернопільщина: кластер можливостей», а також книгу, яка розповідає про туристичні перлини нашої області — «Відкрий Тернопілля».