Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

08.12.2021

Михайло Головко: «Я вкотре наголошую, що газорозподільні системи, які знаходяться в межах Тернопільської області, повинні належати громаді нашого краю!»

 
Відповідно до рішення Тернопільської обласної ради було створено Комісію з питань передачі майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Сьогодні відбулося перше засідання цієї комісії, яке стосувалося питання передачі газорозподільних систем, що розташовані в межах Тернопільської області у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області.
 
Провів засідання комісії її голова — перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. 
 
«Ми маємо на меті знизити вартість доставки газу для населення області через прийняття мереж до спільної власності. Ми хочемо відновити справедливість і створити прецедент для України, щоб майно, створене людьми працювало на них, а не на монополістів-олігархів в списках Forbes і перестало бути інструментом необґрунтованого визиску. Я дякую своєму раднику Мусієнко Оксані Олексіївні за проведену ґрунтовну роботу з вивчення цього складного питання. Також дякую робочій групі на чолі з депутатом обласної ради Тарасом Дячуном, яка, детально проаналізувавши всі аспекти цієї проблеми, напрацювала дорожну карту та депутатському корпусу за підтримку, — зазначив Михайло Головко, звертаючись до учасників засідання комісії. — Мотивація до прийняття такого рішення була зумовлена вимогами часу та здоровим глуздом, адже обласна рада як найвищий представницький орган нашого краю постійно отримує звернення від своїх виборців про несправедливу ситуацію, яка склалася навколо власності газорозподільних систем».
 
Сьогодні члени Комісії з питань передачі майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області обговорили та вирішили затвердити техніко-економічне обґрунтування доцільності передачі газорозподільних систем та звернутися до Кабінету Міністрів України з цього питання.