Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

19.01.2022

Аналітична записка

 про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли

до Тернопільської обласної ради впродовж 2021 року

 

      Діяльність Тернопільської обласної ради у сфері розгляду звернень громадян впродовж звітного періоду організована відповідно до статті 40 Конституції України, а також спрямована на забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення з дотриманням вимог Закону України "Про звернення громадян", нормативно-правових актів Президента України, Кабінету Міністрів України та розпорядчих документів Тернопільської обласної ради.

      Впродовж 2021 року до Тернопільської обласної ради надійшло 1806 звернень громадян, з них за адміністративно-територіальною ознакою від мешканців м.Тернополя та Тернопільського району – 1453 звернень,  Чортківського району – 182 звернень  та  Кременецького району – 142 звернень.      

 

      Провівши моніторинг питань, порушених громадянами у зверненнях, можна зазначити, що найбільше хвилюють мешканців областіпитання соціального захисту –79%. Поряд з тим, актуальними лишаються питання  праці –4%, комунального господарства, будівництва і житлової політики –3%, охорони здоров’я –2%, діяльність об’єднаних громад, органів місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою –2% та питання дотримання законності і охорони правопорядку –1% від усіх звернень.    

      Відповідно до результату дослідження динаміки показників звітного періоду у співставленні з показниками минулого року прослідковується тенденція до збільшення кількості звернень громадян. Так, в порівнянні з минулим роком у  2021 році кількість звернень збільшилася майже на 22 відсотки.

      Причиною збільшення звернень є потреба в лікуванні та покращенні житлово-побутових умов заявників у зв’язку з низьким прожитковим рівнем  та потреба в матеріальному забезпеченні мешканців області і членів їх сімей, які є безпосередніми учасниками антитерористичної операції та учасниками операції об'єднаних сил.         

      Тому, з метою покращення матеріального становища малозахищених верств населення, учасників АТО, учасників ООС та членів їх сімей, Тернопільська обласна рада постійно здійснює реалізацію заходів з надання матеріальної допомоги з фонду обласної ради.

      Так, у 2021 році безпосередньо до голови Тернопільської обласної ради звернулися з проханням отримати разову грошову допомогу 1330 громадян, з них - 436 учасників антитерористичної операції, ООС.

      Всі  звернення, що надійшли до обласної ради не залишилися без уваги,  опрацьовані виконавчим апаратом і профільними комісіями обласної ради з дотриманням строків, передбачених чинним законодавством.    

      Результат розгляду звернень за звітний період наступний:

      – 79% всіх звернень – вирішено позитивно;

      – 14% – надано роз’яснення; 

      – надіслано за належністю (як такі, що не відносяться до компетенції обласної ради) –134 звернень.

      Забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян постійно знаходиться на контролі керівництва Тернопільської обласної ради.

      Слід зазначити, що Тернопільською обласною радою постійно забезпечується проведення особистого прийому громадян керівництвом обласної ради згідно з встановленим графіком, а в деяких випадках - прийом громадян здійснюється протягом робочого часу незалежно від затвердженого графіку, що в значній мірі сприяє попередженню виникнення скарг та надходження повторних звернень.

      З метою забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на електронні звернення, на офіційному веб-сайтіТернопільської обласної ради впродовж 2021 року опубліковано 8петицій, 2 з яких набрали необхідну кількість голосів і були розглянуті на позачергових пленарних засіданнях.

      Тернопільською обласною радою постійно здійснюються заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань громадян та спрощення процедури подачі звернень до органу місцевого самоврядування, а саме: створено належні умови прийому громадян, щоденно у робочі дні приймаються заяви громадян як в письмовому, так і в електронному вигляді в тому числі через «гарячу лінію», надається консультативна допомога щодо можливих шляхів вирішення порушених громадянами питань, в тому числі і в телефонному режимі

      Для підвищення рівня обізнаності громадськості про діяльність Тернопільської обласної ради та забезпечення доступу до інформації функціонує веб-сайт Тернопільської обласної ради а також розміщується на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних інформація, яка підлягає оприлюдненню.

 

 

 

Заступник начальника загального відділу

виконавчого апарату Тернопільської обласної ради                            Іваніна Н.Л.