Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.01.2022

Олег Сиротюк взяв участь в урочистому зібранні «Зродились ми великої години»

На Тернопільщині відбулися урочисті заходи з нагоди 110-річчя від дня народження Ярослава Стецька — видатного політичного та військового діяча,  Провідника ОУН(б), президента Антибільшовицького блоку народів. У селі Великий Глибочок, де народився незламний борець за незалежність нашої держави, пройшло урочисте зібрання «Зродились ми великої години».

Вшанувати пам'ять славетного українського патріота прийшли небайдужі жителі громади, представники влади та громадськості, молодь.

Керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Олег Cиротюк долучився до спільної молитви та урочистих заходів. 

«Ярослав Стецько — це справжній український націоналіст, Провідник, який визначав для себе та для кожного свого однодумця, що ідеї нації та її інтереси є найвищою цінністю в житті, а безкомпромісна боротьба та жертовна праця задля добра і величі рідного народу є обов'язком кожного українця. Більше того, він вірив в особливу місію України, яка може стати в авангарді боротьби за свободу народів і людини, — сказав Олег Мирославович. — З ініціативи голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та за підтримки всього депутатського корпусу найвищого представницького органу влади нашого краю 2022-ий проголошено роком Ярослава Стецька, який назавжди залишатиметься для кожного свідомого українця символом боротьби, незламності та відданої любові до свого народу і рідної землі».

Олег Сиротюк також зазначив, що нам усім варто повчитися тій силі духу та твердості переконань, тій непохитній вірі у незалежність, свободу, які були у Великого Українця з Тернопільщини.

Довідково:

Народився Ярослав Стецько у 1912 році в сім’ї отця Семена та Теодозії з Чубатих. У 1929 році з відзнакою закінчив Тернопільську українську гімназію. З 1929 по 1934 рік вивчав право й філософію у Краківському та Львівському університетах. 30 червня 1941 році в окупованому німцями Львові на зборах, скликаних членами ОУН(б), проголошено створення Української держави та сформовано її уряд — Українське Державне Правління, який очолив Ярослав Стецько. У 1942—1944 роках перебував у німецькому концтаборі Заксенгаузен. Після звільнення керував Антибільшовицьким Блоком Народів (АБН), був головою Проводу ОУН. Помер у 1986 році в Мюнхені (Німеччина), де й похований.