Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.01.2022

Михайло Головко: «Ярослав Стецько присвятив своє життя Україні!»

 
Великий українець та Провідник, наш земляк, один із лідерів національно-визвольного руху ХХ ст. впродовж усього життя невтомно працював задля досягнення однієї мети — побудови вільної та могутньої України. Здобудеш Українську державу, або загинеш за неї в бою, — так, за покликом серця жив Ярослав Стецько.
 
У своїх працях він писав, що завдяки проведенню різноманітних акції з кожним днем ми, українці, стаємо сильнішими. Організація Українських Націоналістів, серед лідерів якої був Ярослав Стецько, повела українців в бій за Незалежність, Самостійність і Соборність України.
 
У лавах Організації Українських Націоналістів Ярослав Стецько мав неабиякий авторитет. Батько наш Степан Бандера високо оцінював діяльність Ярослава Стецька. Будучи у в'язниці, він доручив йому очолити уряд і 30 червня 1941-го року в Львові Ярослав Стецько проголосив Акт відновлення Української Держави.
 
Ми пам’ятаємо, в ХХ ст. неодноразово проголошували відновлення Незалежності України. Боротьба триває і сьогодні. Агресор досі не може змиритися, що ми, українці, є господарями на своїй, Богом даній, Землі. Для Ярослава Стецька, Степана Бандери, Романа Шухевича та інших борців національно-визвольного руху покликом життя була віра в те, що українці врешті-решт матимуть власну державу!
 
Зараз між українцями намагаються посііяти зерно сумнівів. Та це не шлях борця. Це не шлях націоналіста. Це не шлях Героїв, які віддали життя за Україну! «Не за мир, а за тріумф правди», — говорив Ярослав Стецько. Україні потрібна перемога! Ми всі повинні об'єднатися заради перемоги України, як того навчав нас Ярослав Стецько!
 
Ярослав Стецько був високоморальним, культурним, освіченим. Він багато читав і діяв, як справжній лідер. Завдяки таким Героям, як Ярослав Стецько, є сьогодні Незалежна Україна. Немає рейху, немає радянського союзу, а Україна — є!
 
Тільки від нас залежить, якою буде Україна! Боротьба триває! Тернопільська обласна рада не стоїть осторонь, ми завжди відстоювали національні ідеї та будемо й надалі продовжувати боротьбу. Дякую депутатському корпусу за підтримку ініціативи щодо проголошення 2022-го року на Тернопільщині Роком Ярослава Стецька. Цьогоріч ми також відзначаємо 80-річчя створення Української Повстанської Армії — Армії, завдяки якій є Україна! Можу запевнити, ми пам'ятаємо кожного Героя!
 
Голова Тернопільської обласної ради
Михайло Головко