Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

23.04.2022

У комунальних закладах Тернопільської обласної ради напередодні Великодня провели низку майстер-класів з писанкарства 

Допоки живуть українські традиції — жива українська нація! Сьогодні, як ніколи, відчувається єдність всіх українців та прагнення шанування звичаїв українського народу. Писанкарство — старовинне мистецтво наших прабатьків, опанувати яке у комунальних закладах Тернопільської обласної ради допомагали всім охочим.
 
Майстер-класи для дітей і дорослих з Тернопільщини та внутрішньо переміщених українців провели у мистецькій школі, що діє при Тернопільському мистецькому фаховому коледжі імені Соломії Крушельницької, Теребовлянському фаховому коледжі культури і мистецтв, Чортківському медичному фаховому коледжі, Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї та інших закладах. Писанки в стилі декупаж виготовляли в Обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького. У Тернопільській обласній бібліотеці для молоді створювали власноруч один із атрибутів Великодня — віночок, який вважають святковим символом тепла і єднання.
 
У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей малюки вчилися розписувати медові прянички. Також у закладі провели майстер-класи «Диво-писаночка», «Розмалюю писанку, розмалюю» та інтелектуальну «руханку» з пасхальними головоломками і розмовами про диво Господнього Воскресіння.
 
Учасники майстер-класів дізналися й про те, як святкують Великдень в Україні, які вірування і звичаї пов'язані зі святом. Наші предки вважали, що писанки приносять щастя, саме тому ними обмінюються та дарують їх рідним і друзям. Бережімо традиції — у них наша історія, наша рідна земля, вся наша Україна!
 
«Віримо у силу Великоднього дива! Все буде Україна! Ми переможемо!» — наголошує голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.