Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

04.05.2022

 У зв'язку з відсутністю кворуму засідання сесії Тернопільської обласної ради перенесено

Тернопільська обласна рада, в умовах воєнного стану, в своїй діяльності, у межах визначеної компетенції, робить все для дотримання вимог чинного законодавства щодо забезпечення прав і свобод громадян, гарантованих Конституцією України та законами України.

Саме на виконання вимог ст. 23-1 ЗУ «Про звернення громадян», з метою дотримання термінів розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській обласній раді, голова Тернопілсьької обласної ради Михайло Головко видав розпорядження про проведення 4 травня 2022 року третього пленарного засідання четвертої сесії Тернопільської обласної ради.

«На розгляд пленарного засідання передбачалося винести питання «Про розгляд електронної петиції «Щодо підтримки законопроекту про заборону УПЦ МП в Україні». Електронна петиція, у встановленому порядку, була розміщена на офіційному веб-сайті Тернопільської обласної ради 12 квітня 2022 року і набрала 1000 підписів на свою підтримку. Вона стосується питання діяльності Української православної церкви московського патріархату в Україні. На нараді з керівниками депутатських фракцій у Тернопільській обласній раді, яка відбулася 2 травня 2022 року, була висловлена одноголосна підтримка піднятих в електронній петиції питань і те, що вона має бути розглянута Тернопільською обласною радою, а також мають бути напрацьовані та прийняті відповідні звернення Тернопільської обласної ради, насамперед, до Верховної Ради України щодо розгляду законопроекту про заборону діяльності УПЦ МП в Україні, — зазначив Михайло Головко. — Станом на цю годину відсутній кворум для того, щоб розпочати роботу пленарного засідання. За інформацією уповноважених представників депутатських фракцій в обласній раді, багато наших колег-депутатів зі зброєю в руках захищають Українську державу від російської агресії, інші активно займаються волонтерською діяльністю, спрямованою на підтримку ЗСУ, відтак, перебувають далеко за межами області, тому не змогли сьогодні присутніми бути на пленарному засіданні».

Зважаючи на те, що пленарне засідання не відбулося, враховуючи спільну позицію керівників депутатських фракцій, повідомляю, що питання «Про розгляд електронної петиції «Щодо підтримки законопроекту про заборону УПЦ МП в Україні» буде винесено на розгляд пленарного засідання Тернопільської обласної ради, яке відбудеться 18 травня.

Окрім петиції, депутати розглянуть невідкладні питання, з числа тих, які перебувають на розгляді у Тернопільській обласній раді.