Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

17.05.2022

«Вишиванка — спадок нації»: Тернопільська ОУНБ запрошує на виставку

У відділі міського абонементу Тернопільської ОУНБ розгорнуто книжкову виставку «Вишиванка — спадок нації», на ній представлено літературу з фонду книгозбірні, зокрема, етнографічні дослідження, альбоми-посібники по вишиванню, збірники фольклору про культурний «код нації» тощо.

Недаремно кажуть, якщо пісня — душа народу, танок — його характер, то народний одяг, зокрема, вишиванка — це його зовнішність, приваблива та яскрава, неповторна і вишукана.

Унікальні видання етнографа Лідії Бебешко з серії «Україна вишивана», а саме: «Українська вишиванка», «Українські вишиванки», «Вишивальні традиції України» освітлюють вишивальні традиції наших предків, знайомить читачів із вишиванками  з різних регіонів України, колористикою вишивки, її компонуванням та технологіями виконання.

Варте уваги двохтомне видання «Традиційне вбрання українців» Оксани Косміної, яке охоплює кращі взірці національного одягу українців чотирьох макрорегіонів України — Полісся, Карпат, Лісостепу, Степу.

У мальовничому альбомі «Українське народне вбрання» розкрито красу національних строїв у музейних та приватних колекціях Києва, Харкова, Чернігова, Вінниці, Запоріжжя та інших міст України.

У бібліотеці запрошують тернополян та гостей міста ознайомитись із виставкою, яка функціонуватиме до 23 травня.