Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.06.2022

У дитячій книгозбірні відбувся пізнавальний захід «Легенди тернопільського краю» 

Тернопільська обласна бібліотека для дітей стала відправною точкою етнографічного диліжансу «Легенди тернопільського краю», який проходив у партнерстві з Всеукраїнська асоціація «Нова Доба».
 
«Подія зібрала поціновувачів етнокультурної та історичної спадщини славної Тернопільщини, а також гостей міста, які покинули рідні домівки через російську агресію. Ведуча ознайомила присутніх із символікою, географічними й геополітичними особливостями краю — від першої згадки про Тернопіль, що датується 15 квітня 1540 роком і до сьогодення, — розповідають у книгозбірні. — Розповідь бібліотекарів доповнив спеціальний гість заходу — очільник ГО «Український лад» Олександр Джур, який поділився найцікавішими та найдавнішими легендами Тернопільщини. Велике враження на слухачів справила історія про дівчину Тарну і хлопця Поля, які покохали одне одного, але наштовхнулись на батьківський супротив. Втеча пари та переслідування закінчились трагічно, а на місці загибелі молодих людей з’явився гарненький і дещо відлюдний острівець, який сучасним мешканцям відомий як «Острів закоханих».
 
«Подорожуючі» теж мали нагоду розповісти відомі їм легенди, а маленька Діана, яка приїхала у Тернопіль з Маріуполя експромтом вигадала сучасну сагу про «місто файних людей і чудових краєвидів».
 
«Своє захоплення від етнографічної мандрівки також висловив історик, доктор педагогічних наук, представник Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» Петро Кендзьор, — додають у закладі. — Бібліотекарі, своєю чергою, репрезентували та подарували гостеві унікальну «Абетку Файного міста», що була створена і видана працівниками інформаційно-бібліографічного відділу до 480-річчя Тернополя. Творчим доповненням заходу стала фантазійна майстерка «Тернопільська квітка», до якої приєднались юні мандрівці, а потім ще й пригостились смачненьким».