Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

30.06.2022

Михайло Головко: «Ми — переможемо, бо Україна — понад усе!»

 
Сьогодні ми відзначаємо 81-річницю від дня проголошення Акта відновлення Української держави та 115-річницю від дня народження видатного українського політика і державного діяча, Генерала-хорунжого, головнокомандувача Української повстанської армії, голови Секретаріату Української головної визвольної ради, непримиренного борця за Незалежність України у XX столітті Романа Шухевича.
 
Саме 30-го червня 81 рік тому у Львові із балкона «Просвіти» Ярослав Стецько оприлюднив Акт відновлення Української Держави, а також закликав «увесь Український народ не скласти зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Українська Суверенна Держава». Прикро, але наша самостійність та суверенітет знову під загрозою.
 
Сьогодні для нас особливо важливо пам’ятати про історичну тяглість української державності, на якій впевнено наголошувалося у Акті, адже московський агресор понад усе хоче знищити нашу країну та переконати весь світ у випадковості її існування. Ми знову боремося за свою Незалежність, і знову переконуємося у правоті та далекоглядності провідників українського народу.
 
Степан Бандера так казав про одного з них – свого вірного побратима: «Роман Шухевич був із крови й кости борець визвольної справи, тому бачимо його в перших лавах там, де ця боротьба горіла полум'ям. Він – з природного обдарування і покликання – провідник. Тому він цілком природно мобілізував, організував лави численних борців, наснажував їх вірою, завзяттям, жертовністю, ведучи до організованого змагання».
 
Ми маємо черпати наснагу та стійкість, вміння консолідувати однодумців, беззаперечну віру у перемогу від славетних пращурів, які у всі часи відстоювали Незалежність Української держави. Саме на прикладах таких Героїв виросли і зміцніли сучасні Воїни, які дивують світ своєю хоробрістю та запалом.
 
Ми – українці – нація нескорених, наша держава сягає своїм корінням в далекі часи Київської Русі, наша рідна земля дає нам силу та наснагу до боротьби!
 
Ми – переможемо, бо Україна – понад усе!
 
Голова Тернопільської обласної ради 
Михайло Головко