Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.07.2022

У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації триває сезон тематичних пікніків 

Цього разу зустріч на свіжому повітрі стосувалася теми лікарських рослин. У цікавій пізнавальній формі вихованці Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації змогли пригадати назви вже відомих їм рослин та вивчити нові. Особлива увага приділялася лікувальним властивостям кожної травинки, дерев та їхніх плодів, які матінка-природа засіяла просто у нас під ногами.
 
«Ми склали тематичний кросворд, а також пограли у розвиваючу командну гру — шукали лікувальні рослини на території закладу. Після чого ми їх засушимо та створимо невеличкий гербарій зі спогадами про літо. За гарну роботу та активність діти отримали корисний даруночок від вихователя Оксани Роган: в'язанка суниць, з якої наші вихованці зможуть запарювати смачний ароматний чай! Наша країна багата цінними лікарськими рослинами, і знання про них споконвіку зберігали здоров'я багатьох українців. Тому необхідно знати рослини свого краю та вміти застосовувати знання в житті. Отже, на тематичному пікінку ми: ознайомили вихованців з лікарськими рослинами своєї місцевості та їхнім значенням для людини; сформували інтерес, засвоїли правила збору лікарських рослин, навчили дітей використовувати їх у харчуванні та медицині; розвинули спостережливість, увагу, пізнавальний інтерес, естетичний смак; виховали бажання вивчати та охороняти лікарські рослини своєї місцевості й екологічну культуру», — розповідають у центрі.