Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

04.07.2022

Михайло Головко провів робочу нараду з проблемних питань взаємодії релігійних громад з місцевими органами влади на території Тернопільської області

 
Питання заборони російської церкви в Україні, так званої «УПЦ» – є стратегічним, і воно зараз, як ніколи, — на часі, адже це ворожа для нашої держави структура, яка здійснює диверсійну, злочинну діяльність. Тернопільська обласна рада не буде стояти осторонь, бо Визвольна війна за Українську Державу триває, і ми не можемо собі дозволити залишатися толерантними у релігійних справах.
 
Важливою є заборона ворожої церкви на рівні держави, тому ще 22 березня депутатка від ВО «Свобода» у Верховній Раді України Оксана Савчук зареєструвала «Проект закону про заборону Московського патріархату на території України» (№7204). Ми організували збір підписів та продовжуємо надавати повну підтримку громадам.
 
Під час робочої наради, вдалося поспілкуватися з представниками територіальних громад, силових структур та духовенства нашого краю і напрацювати шляхи вирішення проблемних питань, які на сьогодні виникають у процесі взаємодії релігійних громад з місцевими органами влади, а їх виявилося чимало.
 
Отож, найперше потрібно відновити роботу державного реєстратора, аби можна було завершити процес юридичної реєстрації нових статутів релігійних громад, які за рішенням зборів здійснили перехід у Православну Церкву України. Наголошую, що всі дії, пов’язані зі зміною парафіяльної приналежності, повинні здійснюватися виключно у рамках закону.
 
Найближчим часом ми плануємо також провести сесію Тернопільської обласної ради і проголосувати за звернення до Президента України, Верховної Ради та кабінету Міністрів щодо прийняття закону про заборону діяльності московської церкви. Також ми звернемося до Міністерства юстиції України щодо вирішення проблеми з державним реєстром.
 
Тернопільська обласна рада готова всебічно сприяти у вирішенні всіх проблемних питань, аби на території області якомога швидше відбувся процес переходу до Православної Церкви України. Сьогодні наша сила – у єдності. Тільки спільними зусиллями, борячись кожен на своєму фронті, ми переможемо.
 
Слава Україні!
 
Голова Тернопільської обласної ради
Михайло Головко