Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

28.11.2022

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діють тематичні виставки

 
На вшанування пам’яті жертв Голодомору — геноциду 1932—1933 років у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розгорнуто тематичні виставки: «Не погасне біль Голодомору» (із фондової збірки музею) та «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932—1933 років — геноцид українського народу» (Українського інституту національної пам’яті).
 
◾Серед експонатів виставки — література на тему Голодомору: книги, видані в США і Канаді у 50–80-х роках, дослідження сучасних істориків, збірки документів, що більше 70 років зберігалися в архівах і були недоступні для дослідників.
◾У вітринах — фоторепродукції із колекції художніх робіт «Голодомор очима українських художників», які зібрав і зберігає американець Морган Вільямс.
◾Поруч із літературою — значки, виготовлені до роковин голоду в різні роки, починаючи із 1953 року в США і Канаді.
◾Унікальною є листівка, на якій зображено перший в світі пам’ятник жертвам Голодомору, споруджений у Вінніпезі (Канада) у 1983 р.
◾Окрема група експонатів стосується Тернопільщини. Як відомо, в нашому краї голоду не було, але в області проживали люди-очевидці цієї трагедії. Їх спогади зібрані в книгах тернопільських дослідників, а також висвітлено допомогу населення Галичини голодуючим.
◾Матеріали виставки доповнюють афіші, буклети, плакати, запрошення, каталоги виставок на тему Голодомору в Україні.
 
Виставки можна переглянути до 9 грудня 2022 року.