Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

28.11.2022

Виставка живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва 

 
У виставковій залі Тернопільського обласного художнього музею відкрито виставку живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва. 11 авторів представили 90 творів, серед яких пейзажі, портрети, натюрморти, абстрактні композиції, гобелени, декоративний розпис по кераміці, прикраси з бісеру, сюжетні текстильні ляльки.
 
Кременець — один із районних центрів Тернопільщини, який може похвалитися досить активним мистецьким життям у наш непростий, неспокійний час. У Кременці працюють мистецькі гурти: чоловічий «Гладущик» (засн. Н.Зварунчик), жіночий «Палітра» і студентський «Натхнення» (кер. обидвох Т.Балбус).
 
Мистецький гурт «Палітра» був створений восени 2003 р. з ініціативи Тетяни Балбус. Колектив об’єднав викладачів кафедри образотворчого мистецтва Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії, згодом долучилися і випускниці цього вишу. Члени гурту проводять персональні і колективні виставки, беруть участь у фестивалях та пленерах в Україні і за кордоном.
 
Тетяна Балбус — керівник гурту, заслужений майстер народної творчості України (2017), працює в галузі абстрактного і декоративного живопису, українського народного розпису, аплікації, колажу, ткацтва і писанкарства. В експозиції виставки — твори із серії «Барви українських декоративних розписів», розписи по кераміці.
 
Олександра Панфілова — кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва Волинського національного університету ім.Лесі Українки. Представила роботи у техніці акварелі. Улюблені жанри — портрет, натюрморт.
 
Богдана Гуменюк — викладач мистецьких дисциплін фахового коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка працює в техніці олійного живопису та акварелі. Її твори — віддзеркалення внутрішнього світу — світлі й поетичні.
 
Акварель — досить складний вид мистецтва, який вимагає від мистця відчуття кольору і душевної чистоти.
 
Детальніше — за посиланням.
 
Ольга Ваврик,
заступник директора ТОХМ.
Фото — Наталя Огінська.