Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

06.12.2022

У Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини діє виставка

 
6 грудня 2022 року в Україні відзначають 31 річницю створення Збройних Сил України. Саме в цей день у 1991 році був прийнятий Закон України «Про Збройні Сили України». З цієї нагоди в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини розгорнуто тематичну виставку про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сучасності «Воїни. Історія українського війська». 
 
Початок сучасного будівництва Збройних сил як невід’ємного інституту держави покладено постановою Верховної Ради України від 24.08.1991р. «Про військові формування в Україні». Згодом були ухвалені постанови «Про Концепцію оборони та будівництва Збройних Сил України», «Про утворення Ради оборони України» (обидві – 11.10.1991р.), Закони України «Про оборону України», «Про Збройні Сили України» (обидва – 06.12.1991р.). Постановою Верховної Ради України від 1993 року встановлено свято – День Збройних Сил України, яке щорічно відзначається 6 грудня.
 
Нині солдати та офіцери ЗСУ й інших військових формувань виконують найважливішу місію – захищають суверенітет і незалежність нашої держави в боротьбі з агресором. Дякуємо нашим воїнам за відданість Україні, мужність, відвагу та незламну силу волі. Ви – наша гордість, слава та віра у краще майбутнє! Хай оминають Вас ворожі кулі і береже Господь. Повертайтеся додому цілими і неушкодженими! Вклоняємось вашому подвигу та віримо в нашу спільну Перемогу!
 
Становлення сучасних Збройних сил України нерозривно пов'язане з українськими військовими традиціями від княжих і козацьких часів до сьогодення та ґрунтується на бойовому досвіді попередніх поколінь захисників України. З нагоди відзначення 31-ї річниці Збройних Сил України в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини розгорнуто тематичну експозицію «Воїни. Історія українського війська», яка дає змогу зазирнути в минуле та подивитися на однострої та зброю українських воїнів у різні історичні епохи.
 
Кожен банер виставки містить фотографії-реконструкції вояків, зображених в українських одностроях усіх часів і з відповідною зброєю, а також інформаційні матеріали про українські військові підрозділи того часу: тип військової організації, чисельність, озброєння війська, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви. Це такі військові з’єднання: військо Давньої Русі, українці у війську Великого князівства литовського, козацьке військо, Українські січові стрільці, армія УНР, Карпатська Січ, Українська повстанська армія, добровольчі підрозділи 2014–2016 рр., сучасна українська армія.
 
Слава Україні! Героям Слава!
Слава ЗСУ!
Віримо в перемогу України!
 
Оксана Волянюк,
методист Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини