Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

21.12.2022

Відбулося засідання сесії Тернопільської обласної ради

Сьогодні, 21 грудня, відбулося друге пленарне засідання п'ятої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання. 

Засідання розпочалося з хвилини мовчання в пам'ять про депутата Тернопільської обласної ради, учасника АТО, бійця територіальної оборони Івана Мурина, який трагічно загинув, і всіх наших земляків, які віддали своє життя за волю та незалежність Української Держави.

До сесійної зали завітали представники Пласту, які передали Вифлеємський вогонь —  символ миру, злагоди та сподівань.

Депутати заслухали інформацію голови Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії Галини Щигельської щодо заміщення депутата Тернопільської обласної ради сьомого скликання замість того, повноваження якого припинено достроково. Новим депутатом від фракції ВО «Свобода» стала Оксана Мормуль. Вона увійде до складу постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами. 

Наступними розглянули питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Тернопільської області» десятьом уродженцям нашого краю, Героям, які віддали своє життя за Україну:

- Гриценку Володимиру Ігоровичу;

- Михальському Тарасу Романовичу; 

- Раві Андрію Івановичу;

- Руснаку Миколі Ігоровичу;

- Ставському Віталію Миколайовичу;

- Сторчаку Івану Васильовичу;

- Тимощуку Андрію Петровичу;

- Юркевичу Андрію Михайловичу;

- Яницькому Володимиру Ярославовичу;

- Яцунді Ігорю Ярославовичу.

На засіданні президії Тернопільської обласної ради керівники та уповноважені представники фракцій, голови постійних комісій проголосували за присвоєння почесних звань, а депутатський корпус підтримав це рішення на засіданні сесії. 

Довідково: відзнака «Почесний громадянин Тернопільської області» є вищим знаком вдячності територіальних громад області мешканцям краю та, як виняток, інших регіонів України та громадянам інших держав, які зробили значний особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток тернопільського краю. Право присвоєння звання почесного громадянина належить винятково Тернопільській обласній раді та реалізується у формі прийняття відповідного рішення ради

Удостоєний звання почесного громадянина нагороджується нагрудним знаком «Почесний громадянин Тернопільської області», йому вручається відповідне посвідчення, а також виплачується разова грошова винагорода у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

Право присвоєння звання почесного громадянина належить винятково Тернопільській обласній раді та реалізується у формі прийняття відповідного рішення ради.

На пленарному засіданні сесії депутати прийняли цілий ряд звітів, клопотань, погоджень, затвердження керівників і статутів комунальних підприємств, змін і доповнень до обласних програм та багато іншого. Серед іншого розглянули наступні питання:

- Про спорудження пам’ятника генерал-хорунжому Української повстанської армії Роману Шухевичу;

- Про вартість харчування в закладах освіти;

- Про внесення доповнень до положення щодо відзначення преміями учнів студентів закладів освіти Тернопільщини (додано учасників мультипредметного тесту);

- Про затвердження статуту комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» у новій редакції (щодо можливості надання платних послуг);

- Про надання управлінню з експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради дозволу на забезпечення генератора пально-мастильними матеріалами (для пункту незламності).

Крім того депутатські фракції підготували цілий ряд звернень до органів державної влади:

- щодо присвоєння легендарному командиру добровольчого підрозділу «ОДЧ Карпатська Січ» Куцину Олегу Івановичу звання Герой України (посмертно);

- щодо підтримки на державному рівні участі областей України в проектах ініціативи Тримор’я (об’єднання країн Центральної Європи від Балтійського до Чорного і Адріатичного морів), як одного з важливих шляхів поглиблення інтеграції України у Європейський простір;

- щодо повернення комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври XVIII-XIX ст. до державної власності та розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів на території Свято-Успенської Почаївської лаври та ін.

Засідання сесії було перервано оголошенням про повітряну тривогу, та попри все вдалося розглянути досить багато питань і прийняти відповідні рішення.