Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.01.2023

Михайло Головко: «Українські діти є взірцем для дорослих»

 
Вони запалюють серця любов'ю, розчулюють і уже змінюють країну. Такого висновку ми дійшли з дружиною Мар'яна Головко, дізнавшись історії волонтерства наших найменших краян.
 
Діти вмикають фантазію, використовуючи всі свої таланти, можливості, ресурси і безперервно думають лише про тих, хто тримає над нами небо, як підставити плече тим, хто постраждав у війні, а мріють про одне — про Перемогу, і, що найважливіше, ДІЮТЬ:
- 5-річна Настя дарувала сердечка, зібрала кошти військовим на шкарпетки;
- 9-річний Максим вчився біля батька зварювати дрібні деталі, розфарбовувати маскувальними фарбами автомобілі, які передавали на передову;
- 9-річна Оля обрізала своє волосся, яке продала за 8,5 тис. грн., а кошти перерахувала на ЗСУ;
- 4-річний Владислав — палазникував — зібрав 1450 грн, які передав військовим;
- 9-річна Вікторія започаткувала волонтерський рух, продаючи букети лаванди на вулицях свого міста;
- 12-річний Володимир разом з дідусем зробив близько 500 клямбр для з’єднання деревини і допомагав виготовляти «буржуйки» на передову;
- 11-річна Вікторія на власному городі збирала полуницю, порічки та малину і продавала односельчанам, зібрані кошти передала на придбання тепловізора.
 
Задля фінансової підтримки військових діти грали у виставах, писали картини і продавали на аукціонах, організовували ярмарки зі своїми витворами, патріотичні забіги, готували лимонад, ставили блокпости. Для воїнів ЗСУ робили окопні свічки, плели сітки, фасували сухі борщі, випікали печиво, створювали пункти збору допомоги, фасували продукти, засоби гігієни та одяг.
 
Ви уявляєте, яким має бути майбутнє у цих дітей? Зараз вони самостійно творять казку, вони уже роблять країну успішною і щасливою, бо найбільшим її щастям є самі!
 
Звісно, дітей, які долучаються до волонтерської діяльності, проявляють власну ініціативу в підтримці армії, переміщених осіб, ми не могли не відзначити. Сьогодні організували для них захід в Тернопільський академічний театр актора і ляльки та заохотили подяками від Тернопільської обласної ради та подарунками від Благодійної організації «Фонд Михайла та Мар'яни Головко».
 
Віримо, що їх яскравий приклад стане поштовхом для багатьох. Висловлюємо велику вдячність батькам за гідне патріотичне виховання.
 
Голова Тернопільської обласної ради
Михайло Головко
 
Більше фото - за посиланням.