Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

29.01.2023

Сьогодні ми вшановуємо подвиг Героїв Крут

 
29 січня, 105 років тому, молоді українські патріоти-добровольці зупинили наступ московської орди на Київ. Ціною надзвичайного героїзму, самопожертви та особистого подвигу кожного крутянця вдалося зберегти Українську Державу та домогтися її міжнародного визнання.
 
Бій під Крутами був боєм за майбутнє України. Герої-крутянці, яких ми сьогодні називаємо «першими українськими кіборгами», а їх подвиг прирівнюємо до подвигу 300 спартанців, стали тою силою, яка витримала натиск московитської навали і, вигравши час, дала можливість молодій УНР вистояти. 
 
Нині знову ми маємо того самого ворога, і він вкотре не може змиритися з тим, що існує незалежна і самостійна Україна, ненавидить нашу мову, культуру, традиції, розгорнув геноцид проти українського народу. Але цього разу ми повинні зробити все, від нас залежне, щоб таки завершити справу, розпочату нашими славними предками! Сьогодні, як ніколи, ми чітко розуміємо, що для Перемоги та процвітання України потрібна сильна армія, єдина мова і церква! Важливою запорукою нашого успіху є також обов’язкове вивчення української історії, бо тільки знаючи та аналізуючи події минулого, ми можемо зробити правильні висновки і не допустити повторення тих страшних подій в майбутньому.
 
Напередодні 105-ї річниці Бою під Крутами у селі Горинка відкрили меморіальну дошку, щоб віддати шану нашому земляку, Герою Крут, Миколі Лизогубу. Студент Пятої київської гімназії, член таємної організації самостійників, який брав участь у виданні газети «Вільна Думка», навчався на медичному факультеті в університеті Святого Володимира, під час бою під Крутами потрапив у полон і був розстріляний більшовиками. Слава Герою України! Вічна і світла пам’ять!
 
Ми – українці! Нація нескорених! Ми на своїй, Богом даній землі, яка дає нам силу та наснагу до боротьби. Нашою єдністю, мужністю, звитягою захоплюється весь світ! За спинами наших Воїнів сьогодні стоять Герої з минулого, і саме з їх сакральною підтримкою ми тримаємо стрій, і ми обов’язково переможемо! Бо наша ціль - незмінна уже сотні років - незалежна, суверенна, самостійна, вільна Українська Держава!
 
Шануємо, пам’ятаємо – тому перемагаємо!
Слава нації!
 
 
 
Голова Тернопільської обласної ради
Михайло Головко