Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

09.08.2016

Аналітична записка
про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли
до Тернопільської обласної ради протягом I півріччя 2016 року

 

         Діяльність Тернопільської обласної ради впродовж I півріччя 2016 року року була спрямована на виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008р. №09 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”, Постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997р. N348 «Про затвердження інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації», розпоряджень голови Тернопільської обласної ради від 17.05.2011р. № 86 «Про порядок роботи із зверненнями громадян у виконавчому апараті Тернопільської обласної ради» та від 29.11.2012р. №217 «Про внесення змін до розпорядження голови Тернопільської обласної ради від 17 травня 2011 року №86 «Про порядок роботи із зверненнями громадян у виконавчому апараті Тернопільської обласної ради».

       За звітний період до Тернопільської обласної ради надійшло 863 звернення громадян, в тому числі на особистому прийомі керівництвом обласної ради – 46, а саме (в розрізі районів області) :

 

Бережанський –  4                          

Борщівський –   23

Бучацький –      21

Гусятинський – 21

Заліщицький –   9

Збаразький –     26

Зборівський –   37

Козівський –     19

Кременецький – 25

 

Лановецький –       19

Монастириський – 6

Підволочиський –   56

Підгаєцький –        5

Теребовлянський – 25

Тернопільський –   84

Чортківський –       15

Шумський –           7

м.Тернопіль –       455

іногородні –             6

      

       Як правило, звертаються громадяни, які незадоволені розглядом їх звернень місцевими органами влади, органами державної влади і управління, правоохоронними і судовими органами в місті Тернополі та районах області, і громадяни, які потребують матеріальної допомоги через низький прожитковий рівень.

 Аналіз звернень за І півріччя 2016 року засвідчив, що найбільшу кількість становлять звернення, які стосуються питань соціального захисту – 82,9%.

     Актуальними у звітному періоді лишаються питання комунального господарства та будівництва – 5,5%, екології та природних ресурсів - 2% та дотримання роботодавцями законодавства про працю, виплат заробітної плати і працевлаштування - 2%.

      Практично 2% звернень громадян містять питання щодо порушення їх прав і свобод та скарги на недоліки у забезпеченні дотримання законності та охорони правопорядку.

      Серед дописувачів звернень переважають найменш соціально захищені категорії населення, а саме: інваліди і пенсіонери - 23% .

      Продовж І півріччя 2016 року прослідковується тенденція щодо збільшення кількості звернень громадян у порівнянні з І півріччям 2015 року майже у два рази.

   Причиною збільшення звернень є потреба в лікуванні та покращенні житлово-побутових умов заявників або членів їх сімей, які є безпосередніми учасниками антитерористичної операції, забезпечення її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

       З метою покращення матеріального становища малозахищених верств населення та учасників антитерористичної операції, Тернопільська обласна рада здійснює реалізацію заходів з надання матеріальної допомоги з фонду обласної ради.

      Так з проханням про надання грошової допомоги безпосередньо до голови Тернопільської обласної ради звернулося 489 заявників, які отримали допомогу на загальну суму 184,9 тис.грн., з них - 162 учасників АТО, які отримали допомогу на суму 89,4 тис.грн.

     Забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян постійно знаходиться під контролем керівництва Тернопільської обласної ради.

     Всі звернення розглядаються відповідно до вимог чинного законодавства та опрацьовані виконавчим апаратом і профільними комісіями обласної ради. А саме:

     - вирішено позитивно майже 81% всіх звернень;

     - надано роз’яснення - 9,7%;

     - надіслано за належністю (як такі, що не відносяться до компетенції обласної ради) – 45 звернень.

       Основною причиною надходження звернень, що в подальшому пересилаються обласною радою за належністю, є необізнаність громадян у сфері функціональних повноважень та завдань органів місцевого самоврядування.

       Тернопільською обласною радою постійно здійснюються заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань громадян, а саме: щоденно у робочі дні приймаються заяви громадян як в письмовому так і в електронному вигляді, надається консультативна допомога щодо можливих шляхів вирішення порушених громадянами питань, в тому числі і в телефонному режимі, постійно забезпечується проведення особистого прийому громадян керівництвом Тернопільської обласної ради згідно з встановленим графіком.

 

Завідувач сектору з питань прийому та розгляду

звернень громадян відділу діловодства та контролю

виконавчого апарату Тернопільської обласної ради                              Іваніна Н.Л.