Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

17.10.2016

 

Тернопільський обласний фонд підтримки індивідуального
житлового будівництва на селі

 

Державна програма «Власний дім»

 

Де взяти чималу суму на власний дім у селі?

Саме для вирішення цього питання ще у 1998 році була започаткована державна програма «Власний дім», яка на даний час є чи не єдиною програмою, яка реально допомагає сільським жителям у вирішенні їх соціально-побутових умов. Причому допомагає на найвигідніших з фінансової точки зору умовах, адже будь-який селянин, який хоче збудувати чи купити собі житловий будинок може скористатися кредитом всього під 3% річних на довготривалий термін. Крім того додаткові пільги надаються для багатодітних сімей, учасників АТО, переселенців.

Довгострокове пільгове кредитування для індивідуальних сільських забудовників реалізується через Тернопільський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

 

На що надається кредит?

  • нове будівництво – до 300 тис. грн.

  • добудова/реконструкція – до 150 тис. грн.

  • придбання житла – до 200 тис. грн.

  • інженерні мережі (газ, вода, каналізація, опалення тощо) – до 50 тис. грн.

 

Пільгові умови кредитування

  • кредитна ставка – 3% річних

  • термін – до 20 років, молодим сім’ям – до 30 років

  • багатодітним сім’ям (в т.ч. сім’ям з всиновленими дітьми) – безвідсотково

  • учасникам АТО, переселенцям, молодим спеціалістам – першочергово

  • повернення кредиту – щоквартально рівними платежами

 

Вимоги до позичальників

  • проживання в сільській місцевості

  • робота в сільській місцевості

  • будівництво в сільській місцевості

 

Як отримати кредит?

  • Завітайте до нас у Фонд і Ви отримаєте консультацію щодо програми «Власний дім».

  • До Вас як до позичальника ставиться ряд вимог згідно Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі (Постанова КМУ від 5 жовтня 1998 року № 1597). Якщо всі вимоги виконуються, Ви збираєте повний пакет необхідних документів та подаєте їх у Фонд.

  • В місячний термін виконавчий орган Фонду приймає рішення про надання або відмову у наданні кредиту. Про відмову забудовнику повідомляється офіційним листом з обґрунтуванням причини. У разі позитивного рішення забудовник ставиться на загальну чергу на отримання кредиту.

  • Як тільки Ваша черга підійде, з Вами укладається кредитний договір.

  • Кредит надається поетапно згідно графіка будівництва. Фінансування кожного наступного етапу здійснюється лише за умови документального підтвердження (чеки, накладні тощо) використання кредитних коштів попереднього етапу за цільовим призначенням.

     

Важливо!

  1. Кредит надається у безготівковій формі шляхом перерахування коштів на індивідуальний банківський рахунок позичальника.

  2. Ваші майнові зобов’язання перед Фондом забезпечуються договором поруки чи договором застави.

  3. Погашення кредиту з відсотками розпочинається через 1 рік і 1 квартал з моменту отримання кредиту і здійснюється щоквартально відповідно до графіку погашення. Кредит можна погасити достроково.

  4. Представники Фонду виїжджають на об’єкт будівництва для перевірки фактичного освоєння виділених коштів та їх цільового використання.

  5. За прострочення погашення кредиту, за нецільове використання кредитних коштів та порушення інших умов кредитного договору до позичальника застосовуються ряд санкцій (пеня, розірвання кредитного договору тощо).

     

    За детальною інформацією звертайтеся

     

    м.Тернопіль, вул.Крушельницької, буд.18, кім.503 (5 поверх)

    тел.: (0352) 52-78-16

    моб.тел. (067) 67-25-118

    веб-сайт: www.fondselo.te.ua