Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

25.01.2018

Аналітична записка
про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Тернопільської обласної ради протягом 2017 року

 

     Діяльність Тернопільської обласної ради у сфері розгляду звернень громадян впродовж звітного періоду була спрямована на забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення з дотриманням вимог Конституції України, Закону України "Про звернення громадян", нормативно-правових актів Президента України, Кабінету Міністрів України та розпорядчих документів Тернопільської обласної ради.

       За 2017 рік до Тернопільської обласної ради надійшло 1480 звернень громадян.

     Як свідчить аналіз надходження звернень громадян за адміністративно-територіальною ознакою протягом звітного періоду найбільше звернень до Тернопільської обласної ради надійшло від мешканців міста Тернополя (53%) та Тернопільського (8%), Підволочиського (5%), Гусятинського (4%), Теребовлянського (4%), Кременецького (3%) районів, а найменше - від мешканців Шумського району (6 звернень).

     За характером питань, порушених громадянами у зверненнях, переважають питання соціального захисту 86% проте, актуальними лишаються питання комунального господарства, будівництва і житлової політики - 4%, дотримання роботодавцями законодавства про працю, виплат заробітної плати і працевлаштування - 2% та питання охорони здоров’я – 2% від усіх звернень.

     Практично2% звернень громадян містять питання щодо порушення їх прав і свобод та скарги на недоліки у забезпеченні дотримання законності та охорони правопорядку.

     Відповідно до результату дослідження динаміки показників звітного періоду у співставленні з показниками аналогічного періоду минулого року прослідковується тенденція щодо збільшення кількості звернень громадян.

     Причиною збільшення звернень є потреба в лікуванні та покращенні житлово-побутових умов заявників у зв’язку з низьким прожитковим рівнем, та потреба в матеріальному забезпеченні мешканців області і членів їх сімей, які є безпосередніми учасниками антитерористичної операції.

     Тому, з метою покращення матеріального становища малозахищених верств населення та учасників антитерористичної операції, Тернопільська обласна рада постійно здійснює реалізацію заходів з надання матеріальної допомоги з фонду обласної ради.

     Так, з проханням про надання грошової допомоги безпосередньо до голови Тернопільської обласної ради звернулося понад 1000 заявників, які отримали допомогу більше півмільйона грн, з них – майже 300 тис.грн виплачено учасникам АТО.

     Зважаючи на тенденцію до збільшення звернень громадян, які потребують матеріальної допомоги, Тернопільською обласною радою періодично затверджуються зміни до обласної комплексної програми соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2016-2020 роки з метою збільшення обсягу коштів на вказані цілі.

     Всі звернення розглядаються відповідно до вимог чинного законодавства та опрацьовані виконавчим апаратом і профільними комісіями обласної ради.      

    

Результат розгляду звернень за звітний період наступний:

     - 90% всіх звернень - вирішено позитивно;

     - 5% - надано роз’яснення;

     - надіслано за належністю (як такі, що не відносяться до компетенції обласної ради) –62 звернень.

     Забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативне їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян постійно знаходиться під контролем керівництва Тернопільської обласної ради.

     Тернопільською обласною радою постійно здійснюються заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань громадян та спрощення процедури подачі звернень до органу місцевого самоврядування, а саме: щоденно у робочі дні приймаються заяви громадян як в письмовому так і в електронному вигляді, надається консультативна допомога щодо можливих шляхів вирішення порушених громадянами питань, в тому числі і в телефонному режимі, постійно забезпечується проведення особистого прийому громадян керівництвом Тернопільської обласної ради згідно з встановленим графіком.

 

Сектор з питань прийому та розгляду звернень громадян

відділу діловодства та контролю виконавчого апарату

Тернопільської обласної ради